bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс для НУО у рамках проекту екологічних громадських ініціатив
23.04.2018

Західноукраїнський ресурсний центр спільно із партнерами запрошують зареєстровані українські НУО, подати заявки на конкурс з відбору 14 партнерських організацій для участі у екологічному проекті. Дедлайн - 13 травня 2018 року.

Більше грантів у розділі Гранти

Фонд розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, запрошують зареєстровані українські неурядові організації (НУО), що діють на території Закарпатської, Івано-Франківської, а також які перебувають під контролем української влади Донецької та Луганської областей, подати заявки на конкурс з відбору партнерських організацій для участі у проекті “Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України”.

Мета проекту: Підтримати 14 громадських ініціатив ініційованих місцевими громадськими організаціями і спрямованих на вирішення екологічних проблем на *об’єктах природо-охоронного / природо-заповідного фонду у чотирьох областях України (*природні та біосферні заповідники, національні та регіональні ландшафтні природні парки, заповідні урочища, пам’ятки природи, ботанічні сади, дендрологічні та зоологічні парки, парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва та інші.).

Територія реалізації проекту

Територія Закарпатської, Івано-Франківської областей, а також Донецької та Луганської областей, що перебувають під контролем української влади.

Хто може брати участь у конкурсі?

Неурядові організації (НУО), які

  • мають досвід реалізації проектів у цільових областях
  • працюють у громадах, що межують або мають на своїй території об’єкти природо-охоронного / природо-заповідного фонду
  • мають досвід у вирішенні проблемних питань в екологічній сфері

Тематика проекту

Основною проблемою, на вирішення якої спрямований наш проект є низький рівень залучення громадськості до захисту та збереження об’єктів природо-охоронного фонду цільових областей проекту.

Для покращення ситуації у цій галузі ми плануємо залучити місцеві громадські організації, які ініціюють та разом з місцевими громадами впровадять принаймні 14 ініціатив спрямованих на збереження об’єктів природо-охоронного / заповідного фонду на території цільових областей проекту.

Проект орієнтований на громади, які межують, або мають на своїй території об’єкти природо-охоронного чи заповідного фонду. На території даних об’єктів існує безліч проблем, кількість яких з кожним роком множиться. Серед таких проблем можна назвати: стихійні сміттєзвалища; відсутність облаштованих туристичних зон і джерел води; занедбання місцевих пам’яток природи; місцеві екологічні лиха; знищення рідкісних рослин та дерев; низька активність громад; та інші.

Очікується, що 14 НУО, які будуть відібрані в результаті відкритого конкурсу, отримають фінансову підтримку реалізації операційних планів та підтримку у впровадженні місцевих громадських ініціатив спрямованих на вирішення екологічних проблем на об’єктах природо-охоронного / природо-заповідного фонду у чотирьох областях України.

Фінансова підтримка в рамках проекту

В рамках проекту планується надання фінансової підтримки 14 відібраним НУО в сумі, що не перевищує 90 000 грн. Відповідно з відібраними на конкурсі НУО будуть підписані грантові контракти шляхом стандартної грантової процедури та вимог стосовно відповідності діяльності поставленим цілям та завданням, часовим рамкам, фінансовій дисципліні та звітності.

Як подавати заявки на участь в конкурсі?

Заявки подаються виключно в електронному форматі. Максимальний обсяг – 9 мВ (в іншому випадку – листи повертатимуться).

В темі листа слід вказати “Конкурс на участь у проекті “Програма екологічних громадських ініціатив”.

Електронна версія заявки, бюджету та додатків (заявка - ПДФ формат з підписом і печаткою НУО, бюджет - формат Excel, додатки та листи підтримки - ПДФ формат із відповідними візами) повинна бути надіслана на електронну адресу [email protected]  з копією на ihor.nazar@zurc.org   - до 17:00 год. 13 травня 2018 року (неділя).

Заявки, що отримані на скриньку ЗУРЦ пізніше цього терміну, до розгляду не приймаються.

У разі виникнення питань щодо складання заявки, надсилайте їх на електронну адресу [email protected] з копією на ihor.nazar@zurc.org до 10 травня 2018 року (Контактна особа – керівник проекту Ігор Назар, 067 909 89 18). Після вказаного терміну запитання не приймаються. Всі відповіді будуть розміщені на сайті www.zurc.org до 10 травня 2018 року. Консультації в телефонному режимі не надаються.

Детальна інформація, критерії оцінки та аплікаційна форма проекту у додатках до  оголошення.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.