bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс на адміністрування програми малих грантів від ПРООН
05.03.2018

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) розпочинає конкурс на адміністрування програми малих грантів з підтримки ініціатив зі зміцнення громадської безпеки, забезпечення доступу до правосуддя та верховенства права. До участі запрошуються неурядові організації, які ведуть свою діяльність на території України. Дедлайн – 12 березня 2018 року.

Одним із ключових напрямків діяльності ПРООН – зміцнення особистої та громадської безпеки і забезпечення поваги до прав людини, верховенства прави та доступу до правосуддя громадян, зокрема уразливих груп населення, на територіях, що постраждали від конфлікту, за принципом «знизу до гори» і з урахуванням прав людини.

Назва проекту: «Адміністрування програми малих грантів на підтримку ініціатив зі зміцнення громадської безпеки, забезпечення поваги до прав людини та верховенства права».

Головним завданням проекту є адміністрування процесу та створення ефективного механізму супроводу реалізації малих грантів, що націлені на розвиток та розбудову миру, забезпечення поваги до прав людини і верховенства права, а також зміцнення громадської безпеки.

Країна /місце реалізації проекту: Донецька (підконтрольні Уряду України території), Луганська (підконтрольні Уряду України території) та Житомирська області. 

Відрядження: В межах областей реалізації проекту.   

Дата початку проекту: березень 2018 року. 

ПРООН шукає висококваліфікованого підрядника-постачальника послуг із доброю професійною репутацією в сфері адміністрування проектів. На конкурсній основі буде обрана одна неурядова організація з надання такого виду робіт як адміністрування програми грантів у трьох областях України на загальну суму 150 000 доларів США. Очікується, що в межах програми малих грантів ПРООН підтримає біля 60 громадських ініціатив, а розмір окремого гранту, який надаватиметься через виконавчого адміністратора, не перевищуватиме 2 500 доларів США. Фінансування ініціатив через грантовий механізм здійснюється згідно з правилами закупівель ПРООН.

  • Подані на конкурс матеріали не повертаються і не рецензуються.
  • Про результати конкурсу учасників повідомляють електронною поштою.
  • Остаточне рішення щодо проекту чи заявки перегляду не підлягає.
  • Причини відмови чи підтримки проекту не будуть повідомлені.

Загальні критерії відбору

Учасниками конкурсу є неурядові громадські організації та благодійні організації які здійснюють діяльність на території України:

  • Мінімум 2 роки успішного управлінського досвіду в проектному менеджменті, профільні знання в сфері громадської безпеки та правосуддя;
  • Досвід надання послуг з адміністрування проектів (два та більше успішних проектів), де фінансову допомогу надавали міжнародні організації;
  • Один із цих успішних проектів з адміністрування повинен мати позитивну фінансову історію та бути підтриманий донорами, не менш ніж на 100 000 доларів США;
  • Готовність впроваджувати всі правила та регламенти співпраці, запропоновані міжнародним донором;
  • Проектна команда повинна складатися щонайменше з трьох експертів: 1) керівник команди/менеджер програми, 2) експерт з мобілізації громад / або експерт з юриспруденції, 3) фінансовий асистент / бухгалтер.

*Конкурс не передбачає участі прибуткових організацій, політичних партій, релігійних організацій та приватних/фізичних осіб.

Аплікаційний відбір

Документи в аплікаційному пакеті мають бути заповнені українською мовою відповідно до вимог конкурсу та надіслані на електронну адресу [email protected] з темою повідомлення «Адміністрування програми малих грантів» до 12 березня 2018 року, 23:59. Проектні пропозиції, що надійдуть після вказаного в оголошені терміну не розглядатимуться.

Для отримання довідкової інформації звертайтеся за адресою  [email protected]  не пізніше ніж за 48 годин до часу закриття прийому аплікаційного пакету.

Аплікаційний пакет

  • Аплікаційна форма (заповнена у форматі Microsoft Word) та відскановані копії організаційних документів (Статут, Свідоцтво про реєстрацію, Свідоцтво про неприбутковість (+ код неприбутковості), Довідка з банку про відкриття рахунку (формат документів –  PDF, JPEG, TIFF);
  • Технічна пропозиція (заповнена у форматі  Microsoft Word), в якій описано організаційний план та план впровадження проекту на 12 місяців;
  • Фінансова пропозиція (пропонований бюджет на 12 місяців у форматі Microsoft Word або Excel);
  • Резюме трьох провідних експертів команди;
  • Копію аудиторського звіту (якщо є).

Основна увага при оцінюванні пропозиції буде приділена якості та конструктивності пропозиції щодо чіткого бачення процесу адміністрування, схеми роботи на територіях, об’єднаних у Проект, та кваліфікації персоналу, що супроводжують Проект.

Процес відбору

Після закриття прийому заявок (комплекс документів Аплікаційна форма, Технічна пропозиція, Фінансова пропозиція, копії установчих документів та  інші додатки) уповноважений співробітник перевірить заявки на відповідність умовам конкурсу. На цьому етапі ПРООН залишає за собою право уточнювати інформацію.

Далі пакет документів передається до Відбіркового комітету, який проводить прозорий двоетапний відбір. Спочатку оцінюються Аплікаційна форма та Технічна пропозиція. З них обираються заявки, що пропонуються на другий етап. На другому етапі оцінюється Фінансова пропозиція. Далі відбувається процедура прозорого голосування членів Відбіркового комітету та обирається переможець, з яким буде укладено договір про адміністрування програми малих грантів. Після цього складається протокол та фіксуються результати конкурсу. Інформація про результати надсилається на електронну скриньку учасника конкурсу.

Відбірковий комітет складається із залучених профільних експертів, громадських діячів та представників НГО, що не беруть участь у конкурсі.

Зауваження: якщо Аплікаційна форма та Технічна пропозиція не отримують належну кількість балів і не рекомендовані до другого етапу, то Фінансова пропозиція не розглядається.

Критерії оцінки

  1. 1.      Оцінка і порівняння пропозицій

Оцінка пропозицій здійснюватиметься у два етапи, причому оцінка технічної пропозиції повинна бути завершена до відкриття і порівняння будь-якої фінансової пропозиції. Будуть розглянуті фінансові пропозиції тільки тих заявок, які набрали прохідний технічний бал в розмірі 70% (або 490 балів) з 700 можливих балів за результатами оцінки їх технічних пропозицій.

На першому етапі технічна пропозиція оцінюється на предмет її відповідності Завданню конкурсу відповідно до Критеріїв оцінки.

На другому етапі вивчатимуться фінансові пропозиції всіх учасників конкурсу, які набрали прохідний бал 70% за результатами технічної оцінки.

Загальна оцінка проводитиметься за методом кумулятивного аналізу, згідно з яким частки технічних і фінансових аспектів у загальній оцінці складатимуть 70% і 30% відповідно. Найнижча фінансова пропозиція (з-поміж заявок, які набрали прохідний технічний бал) буде обрана в якості  відправної точки і їй буде присуджено максимальну кількість балів за фінансову частину (тобто 000). Всі інші фінансові пропозиції отримають кількість балів, яка є зворотно пропорційною заявленій ціні; наприклад, 490 балів x найнижчу ціну / ціну, заявлену в пропозиції.

Переможе пропозиція, яка набрала найвищий загальний бал, що визначається за допомогою складання балів, отриманих в результаті технічної і фінансової оцінок відповідно. Контракт буде укладено з заявником, який подав переможну пропозицію.

  1. 2.      Фінансова пропозиція

Фінансова пропозиція має бути надіслана в окремому зашифрованому файлі.

Учасник надсилає два файли-архіви (*.zip формат, що не перевищує 10 МБ): один архів включає фінансову пропозицію і є зашифрованим файлом, інший архів включає всі інші конкурсні матеріали. Два архіви прикріплюються до одного електронного листа. В процесі відбору на другому етапі запит пароля для файлу з фінансовою пропозицією може бути отриманий з адреси [email protected]

  1. 3.      Загальні критерії оцінки пропозиції Відбірним комітетом:
  • Якісно заповнені аплікаційні форми і пропозиції;
  • Наявність досвіду у сфері впровадження проектів за підтримки організацій міжнародної технічної допомоги і донорів;
  • Якісний проектний менеджмент та кваліфікація в організації процесу менеджменту грантів та адміністрування проектів НГО.

Звітність, моніторинг та оцінка

Організація, яка буде відібрана для реалізації проекту адміністрування грантів впроваджує моніторинг досягнень та діяльності грантерів згідно організаційному та проектному плану. ПРООН зі свого боку здійснює управління проектом та моніторинг за діяльністю організації, з якою підписано контракт, через регулярні звіти щодо операційного процесу та досягнень проекту, проведе зустрічі з представниками грантерів, з фахівцями адмініструючої компанії. Більш детальний перелік звітів, моніторингів, оціночних інструментів буде додатково обговорено та погоджено з обраною організаціє перед підписанням договору.

Контакти

  • ПРООН в Україні
  • [email protected]
  • +380503923860
  • http://www.ua.undp.org/content/ukraine/uk/home.html
  •  https://www.facebook.com/UNDPUkraine/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.