bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фінансування на розробку і впровадження технологій, що позитивно впливають на клімат
26.05.2017

Програма Інноваційних ваучерів спрямована на розвиток українських компаній, що працюють на ринку кліматичних технологій. І хоча останній в Україні лише зароджується, на глобальному рівні гравці цих ринків отримують трильйони доларів інвестицій щороку. Отримайте до 20 000 Євро на розробку і впровадження технологій, що позитивно впливають на клімат. Дедлайн - 28 травня 2017 р.

Інноваційні Ваучери – фінансовий інструмент, що дозволяє українським компаніям фінансувати впровадження кліматичних інновацій. Інноваційними Ваучерами можуть користуватись різні компанії – від розробників кліматичних технологій до тих, хто прагне їх використати для скорочення свого впливу на довкілля чи скорочення витрат енергії.

Мета програми

Програма Інноваційних ваучерів спрямована на розвиток українських компаній, що працюють на ринку кліматичних технологій. І хоча останній в Україні лише зароджується, на глобальному рівні гравці цих ринків отримують трильйони доларів інвестицій щороку.

Відповідно до даних Bloomberg в 2016 році глобальні інвестиції у стійкий розвиток збільшились на більш ніж 2 трильйони доларів і досягли 8,7 трильйонів доларів. За даними звіту IFC, до 2030 року загальний обсяг можливостей для кліматично розумних інвестицій на ринках, що розвиваються становить 23 трильйони доларів США. При цьому, на країни Східної Європи, де одним із найбільших ринків є Україна, припадає 665 мільярдів доларів інвестиційних можливостей.

За допомогою Програми Інноваційних Ваучерів ЄБРР хоче підтримати українські компанії, покращити умови для розвитку та впровадження кліматичних технологій. Інноваційні Ваучери – інструмент запуску та розвитку швидко-зростаючого та значного за обсягами ринку в Україні.

Що ми пропонуємо

Розробникам технологій, інноваторам, тим, хто хоче розумніше використовувати ресурси, ми пропонуємо Інноваційні Ваучери – кошти на втілення їх проектів в життя. Ці кошти не є позикою чи кредитом, а радше – інвестицією у бізнес. Ми пропонуємо інноваційні ваучери двох категорій.

Ваучер до EUR 20 000

Більшість компаній, що переможуть у конкурсі, отримають Інноваційні Ваучери із середньою сумою фінансової підтримки з боку ЄБРР у розмірі до EUR 20 000.

“Мегаваучери” до EUR 50 000

Для компаній, із проектами, що мають потенціал стати проривними, що на цілі рівні випереджують своїх конкурентів “мегаваучери” розміром до EUR 50 000. Такі проекти мають продемонструвати потенціал та спроможність отримати значні результати в плані впровадження кліматичних інновацій. На данному етапі ми не обмежуємо кількість мегаваучерів. Зауважте, що на пілотній хвилі, мегаваучери не будуть доступними.

Конкурс

Компанії, що хочуть отримати фінансування для своїх проектів через Інноваційні Ваучери подають свої проекти на конкурс. Проекти оцінюються експертами програми і найкращі отримують фінансову підтримку. Деталі з приводу умов конкурсу, правил участі в ньому та конкурсні форми будуть оприлюднені незабаром – 28 березня 2017 року.

Партнерство компаній та надавачів послуг (сервіс-провайдерів)

Компанії, що впроваджують кліматичні інновацій, використовуючи фінансування у рамках Інноваційних Ваучерів повинні робити це разом із компаніями, надавачами послуг (сервіс-провайдерами). Останні – це підрядники, що можуть впровадити такі проекти і володіють всім необхідним для цього – експертизою, кадрами, обладнанням та спроможністю втілювати в життя кліматичні інновації.

Надавачами послуг можуть бути компанії із найрізноманітнішим профілями діяльності. Це і конструкторські бюро і агенції з промислового дизайну і компанії, що здійснюють різноманітні прикладні наукові дослідження. Це можуть бути також юридичні компанії, що допоможуть розробити та захистити право інтелектуальної власності на кліматичні інновацій в Україні та за кордоном, компанії, що займаються сертифікацією, тощо.

Принцип співфінансування

Найкращі бізнесові ідеї – це ті, в які бізнес сам готовий вкладати кошти, адже готовність інвестувати – якісний маркер переконаності у тому, що проект є “живим” і дасть результати. Саме тому Інноваційні Ваучери покладаються на принцип співфінансування – вони покривають більшу частину витрат на впровадження кліматичних інновацій, в той час як компанія, що отримує Інноваційний Ваучер, також здійснює частину необхідних інвестицій.

Кліматичні технології

В рамках програми Інноваційних Ваучерів кліматичними технологіями вважаються будь-які технології, котрі:

  • Зменшують використання викопного палива і економлять енергію
  • Збільшують рівень використання відновлюваних джерел енергії
  • Знижують викиди закису азоту або метану від сільськогосподарських процесів
  • Полегшують адаптацію до змін клімату
  • Іншим чином зменшують викиди парникових газів

Такі технології можуть бути дуже різними – від ІТ-розробок, що зменшують використання енергії до обладнання, що дозволяє ефективніше використання ресурсів.

Фінансування Інноваційних Ваучерів

Цю програму Інноваційних Ваучерів спонсорує Європейський Банк Реконструкцій і Розвитку (ЄБРР) та його Центр фінансування трансферу технологій зі зміни клімату (FINTECC (Finance and Technology Transfer Centre for Climate Change)) за фінансової підтримки EU Neighborghood Facility. ГО Greencubator втілює програму Інноваційних Ваучерів в Україні.

Податися

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.