bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд Міжнародної Солідарності оголосив про другий набір грантових заявок
07.09.2015

Польсько-Канадська Програма Підтримки Демократії є спільною ініціативою урядів Польщі та Канади, яку реалізує Фонд міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL). Метою програми є підвищення рівня участі громадян України у створенні ефективних, правових та наділених довірою демократичних інституцій, зокрема місцевого самоврядування та незалежних ЗМІ. Програма створює можливість обміну з Україною польским досвідом системної трансформації та побудови системної співпраці між польскими та українськими публічними інституціями і організаціями громадянського суспільства.

У рамках програми будуть підтримуватись ініціативи, які охоплюють два тематичні напрямки:

1. Місцева демократія (зміцнення самоврядування та місцевої демократії, ефективне управління в місцевій адміністрації; зміцнення механізмів публічного діалогу і громадських консультацій, співпраця місцевого самоврядування з громадським сектором задля впровадження кращих практик в діяльності державних установ; підтримка лідерів системних трансформацій, в тому числі зміцнення людського капіталу та нагромадження ресурсів необхідних для імплементації реформи самоврядування і створення дієвої експертної співпраці  між польськими та українськими органами місцевого самоврядування).

2. Незалежні ЗМІ (поліпшення доступу громадян до всебічної, надійної та об’єктивної інформації завдяки розвиткові незалежних ЗМІ, зокрема електронних; зміцнення ролі мас-медіа в ініціюванні діалогу навколо питань політики та реформ; зміцнення ефективності і незалежності журналістів та видавців, котрі займаються слідчою журналістикою, протидією виборчим фальсифікаціям,  працюють у складних умовах і т.д.).

Програма створює можливість для спільних ініціатив, які будуть реалізуватись у рамках співпраці партнерів з Польщі та України. Польські неурядові організації відіграватимуть роль партнера-лідера, який формально подає грантову заявку. Заохочуємо українські організації до пошуку польських партнерів для участі у грантовому конкурсі.

Очікується, що у результаті другого раунду програми буде підтримано приблизно 12-15 проектів, які реалізуватимуться у 2016 р. (близько 100 000 канадських доларів/проект).

Термін подання заявок спливає 13 жовтня 2015 року.

Детальніша інформація (польською мовою) за посиланням:

http://solidarityfund.pl/pl/polsko-kanadyjski-program-wsparcia-demokracji-ukraina

Правила участі у конкурсі (версія українською): http://www.solidarityfund.pl/pl/pliki/polsko-kanadyjski-program-wsparcia-demokracji/74-zasady-uczestnictwa-w-konkursie-grantowym-tumaczenie-ua/file

Контакти

Коментарі

Мошняков Анатолій   3145 днів тому   #  

Доброго дня! Наша организація має бажання взяти участь в конкурсі даного гранту, але на жаль немає апплікаційної форми на російській або на українській мовах. Якщо можливо - просимо викласти.
З повагою "Фонд громади Драбівщини".

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   3144 дні тому   #  

Доброго вечора!
Ми написали лист автору повідомлення. Очікуйте на відповідь, будь ласка.
Дякуємо, що користуєтесь нашим порталом.

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Магльона   3144 дні тому   #  

Дуже гарна програма! Будемо її учасниками. Гараздів, щиро, - Олександр Магльона, Асоціація "Нові Горизонти" м. Дрогобич

  •   Пiдписатися на новi
Омельченко Валерія   3143 дні тому   #  

Пане Андрію,
Надсилаю відповідь автора повідомлення пана Недіма Усеінова щодо наявності аплікаційної форми українською чи російською мовами:
"Згідно Правил участі у конкурсі грантів Польсько-канадської програми підтримки демократії, заявникми, тобто організаціями, які формально надсилають на конкурс грантову заявку (аплікацію, заповнену в онлайн-формі) можуть бути виключно польські організації (тобто зараєстровані у Польщі юридичні особи, підзвітні польському грантодавцеві). Натомість однією з умов розгляду заявки є наявність українського партнера, роль якого у спільній підготовці концепції проекту та його подальшій реалізації в разі отримання гранту. Тобто українські організації формально не можуть подавати заявку, для цього їм треба шукати польського партнера-заявника. Саме тому не існують ані російська, ані українська версії електронної аплікаційної форми".

  •   Пiдписатися на новi
Олександр Малицький   3141 день тому   #  

Доброго дня!
Наша екологічна організація "Зелений рух" через практичну неможливість донести до суспільства т. зв. "неофіційний" погляд на т чи інші проблеми мусила зареєструвати власну екологічну газету під оптимістичною назвою "Будьмо!" для безкоштовного поширення в бібліотеки, навчальні заклади, в органи влади. На жаль, через брак коштів вдалося випустити лише 4 числа газети.
Сьогодні дуже тривожна ситуація з енергонезалежністю, з незаконним нищенням заповідних об'єктів, з таким же незаконним подовженням термінів експлуатації атомних енергоблоків у понадпроекперіїтний термін (нам вдалося виграти суди всіх рівнів в України з цього приводу), але донести все це до громадс ькості та об'єднати її зусилля без газети дуже важко.
Як засновник і член товариства польської культури в Миколаєві я знаю про великі успіхи Польщі у галузі екологічного відродження і оздоровлення та створення заповідників після визволення з-під Російської імперії. Ми сподіваємося, що знайдеться у Польщі якийсь видавець чи редактор, щоб запросити нас до партнерства.
З повагою, заст. голови Миколаївської обласної громадської організації "Зелений рух", редактор газети "Будьмо!", член Нацональної спілки журналістів України Олександр Малицький, 093-5549446, м. Миколаїв (обласний)
P.S. Ми маємо кілька цікавих, на наш погляд, і корисних для нашого краю пропзицій для спільних з польськими партнерами проектів, у т.ч. туристичних - допоможіть із зв'язками.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.