bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-подія «Дівчата в стартапах: як збільшити залученість задля розбудови країни»
07.10.2022

11 жовтня світ відзначатиме Міжнародний день дівчат. У зв’язку з цим, ГО Центр “Розвиток КСВ” та ініціатива “Дівчата STEM” за підтримки організації GlobalGiving на національному рівні влаштовують власний онлайн-захід для дівчат та жінок зі світу стартапів, інновацій та tech, а також для учениць старших класів, студенток ЗВО та професійно-технічних навчальних закладів. 

 

Партнери заходу - Український Фонд Стартапів (USF)

Серед запрошених гостей: Ольга Стефанішина, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та  євроатлантичної інтеграції України, Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації України, Марина Саприкіна, Керівниця Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності», Дмитро Кухарев, засновник та CEO “Greenbin.арр”, Евеліна Комарницька, Керівниця грантових програм Українського Фонду Стартапів (USF),  Яна Паладієва, керівниця програми інноваційних ваучерів Українського Фонду Стартапів (USF), Анна Кармазiна, CEO та Co-founder в Costless, Ксенія Бєлкіна,  Co-founder в Cardiomo, Любов Шипович, засновниця Razom for Ukraine.

 

У програмі:

  • Круглий стіл «Дівчата в стартапах: як збільшити залучення задля розбудови країни»

  • Online event “Start it up: історії жінок”

  • Зустріч дівчат з жінками в стартапах, спілкування в групах: “Жінки в стартапах: все можливо”  

  •  Дискусія зі школярками “Ідеальна жінка в стартапі” 

 

Актуальність: Коли говорять про інноваторів в світі технологій, в першу чергу згадують видатних чоловіків. Хоча жінки створюють корисні  продукти і керують цілими корпораціями на рівні з чоловіками. На це впливають історичні особливості, менталітет і стереотипи. Як припинити гендерні дискусії? Чому важливо, аби українок у бізнесі та стартапах стало якомога більше, і щоб бізнес більше не розділяли на “чоловічий” або “жіночий”?

У 2018 році стартапами-єдинорогами (які отримали ринкову оцінку вартості в розмірі понад 1 млрд доларів США) стали лише 15 стартапів, засновницями яких є жінки, а у 2019 таких стартапів стало 21. Стартапи, які створюють жінки, ретельніше перевіряються інвесторами, але їхній бізнес вдвічі успішніший, ніж бізнеси, де засновниками є лише чоловіки (Boston Consulting Group). А за даними міжнародного рейтингу гендерної рівності 2022 року від The Global Gender Gap Index 2022 rankings, індекс гендерного рівноправ’я в Україні наразі складає 0,71, при цьому найвищий показник - 0,91 в Ісландії.

За дослідженнями McKinsey, просування рівності жінок може дати світовій економіці додатково $12 трлн до 2025 року. І це мінімум, адже у позитивнішому випадку ця цифра може бути значно більшою. Цього можна досягти, якщо покращити ситуацію з гендерною рівністю і розширити можливості для підприємниць”, - говорить ментор програми UWE_hub і венчурний аналітик агенції Center42 Максим Грант.

Українські IT-фахівці та фахівчині постійно доводять світовій спільноті, що вони першокласні та конкурентоспроможні розробники та розробниці, тестувальники і тестувальниці, українські стартапери та стартаперки на рівні з кращими пітчать у Кремнієвій Долині  і отримують гранти на реалізацію власних креативних та інноваційних проєктів, корисних для України, і жінки та дівчата, при цьому, точно не “позаду” хлопців та чоловіків.

Мета заходу - показати дівчатам світи high tech, інновацій та стартапів і познайомити їх з жінками з цих сфер. Так, під час панелі  «Історії жінок у стартапах»,  women&girls in startup поділяться своїми секретами успіху у сфері технологій та інновацій, дадуть цінні поради дівчатам (школяркам, колежанкам та студенткам), стануть натхненницями і в якомусь сенсі навіть менторками на шляху до розвитку підприємницької кар’єри, у просуванні ідей рівності в бізнес-середовищі, об’єднанні у ком’юніті,  підтримці економіки і відбудові власної країни завдяки креативним ідеям, адже по-справжньому модерновою та технологічною Україну може зробити лише українська молодь.

Тож запрошуємо кожну дівчинку загальноосвітньої школи, ліцею, коледжу, яка цікавиться технологіями, інноваціями і мріє стати стартаперкою, яка у майбутньому створить щось крутіше, ніж Tesla!  

 

Як проходить реєстрація:

  • Студентки ЗВО та професійно-технічних навчальних закладів реєструються самостійно.

  • Для участі школярок - реєстраційну заявку подає вчитель/ка класу та реєструє групу учениць свого класу. 

 

Коли: 11 жовтня, 10:00 за Києвом 

Кінцевий термін реєстрації: 10 жовтня, 15:00

Формат заходу: онлайн.

 

Реєстрація на захід для учасниць за покликанням: http://surl.li/dgmsg

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.