bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реквієм по старому Києву”
13.11.2008

15 листопада, в суботу, о 16:30 напроти будівництва по вул. Гончара, 17-23 відбудеться концерт джазового музиканта, композитора та виконавця Володимира Соляника «Реквієм по старому Києву». У пам'ять про кожний знищений історичний будинок та на згадку про виселених зі своїх будинків киян на тротуарі будуть запалені свічки.

Акція проходитиме під гаслом: «Музика проти свавілля» й спрямована на те, щоб звернути увагу громадськості на цинізм, із яким порушуються права та свободи громадян, законодавство України та знищується заповідна зона Києва.

Один з найбільш неординарних джазових виконавців України, лауреат численних премій Володимир Соляник погодився на благодійний виступ, щоб зробити свій внесок у порятунок Києва від беззаконних забудов. Це буде його останній концерт перед довгими гастролями у Норвегії.

Це будівництво порушує численні норми чинного законодавства України, в тому числі норми Земельного кодексу України, Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону УРСР «Про охорону і використання пам'яток історії і культури», постанови Кабінету Міністрів України від 11.04.2002 № 502 «Про затвердження Порядку зміни цільового призначення земель, які перебувають у власності громадян або юридичних осіб», Закону України «Про охорону культурної спадщини».

Зокрема, Гончара, 17-23 входить до охоронної території музею-
заповідника «Софія Київська», а на території історико-культурних заповідників забороняється будь-яке будівництво, не пов'язане з прокладкою інженерних мереж, необхідних для заповідників, впорядкуванням території, відтворенням і реставрацією пам'яток історії та культури.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.