bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Онлайн-дискусія «Україна напередодні саміту Східного партнерства: досягнення і виклики»
05.11.2021

9 листопада 2021 року в рамках щорічної Конференції УНП ФГС СхП відбудеться дискусія «Україна напередодні саміту Східного партнерства: досягнення і виклики» під час якої ми почуємо як думки офіційних представників, так й бачення громадянського суспільства щодо ролі України в Східному партнерстві, її ключових цілей після 2020 року та як нова політика СхП вирішуватиме виклики, з якими зіштовхуються країни регіону та їх громадянське суспільство.

У 2020 році завершився поточний цикл Європейської політики Східного партнерства (СхП), який пройшов під знаком завдань, визначених у Спільному робочому документі «20 ключових досягнень до 2020 року». Протягом останніх років як ЄС, так й країни-учасниці СхП працювали над баченням нових цілей та завдань СхП.

Україна постійно заявляє про інтерес до поглиблення співпраці в рамка СхП у форматі Тріо, яке включає Грузію, Молдову та Україну. Це країни, які підписали Угоди про асоціації з ЄС та прагнуть стати членам ЄС. Співпраця з ЄС у форматі трьох країн була відзначена як пріоритетна у останній заяві Саміту Україна-ЄС.

Ми обговоримо кроки та виклики напередодні 6-го саміту Східного партнерства, а також амбіції та політичні цілі, викладені в нових політичних документах.

Спікери:

  • Зоряна Макаруха, Керівниця експертної групи з діалогу високого рівня Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України
  • Марина Михайленко, Директор Департаменту ЄС і НАТО Міністерства закордонних справ України
  • Вадим Галайчук, Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом
  • Юрій Вдовенко, Національний координатор УНП, Центр транскордонного співробітництва
  • Сергій Герасимчук, Група стратегічних та безпекових студій

Модератор:

  • Сергій Сидоренко, редактор “Європейської правди”

Дата проведення: 9 листопада 2021 року.

Час: 11:00 - 13:00.

Платформа: Zoom.

Мова: українська.

Реєстрація:  https://forms.gle/gZjjRBaJz3Tg5pDV9

Це відкритий та безкоштовний захід. Просимо зареєструватися до 8 листопада 2021 року.

Кількість глядачів є обмеженою, однак трансляція заходу також буде доступна на Youtube: https://www.youtube.com/user/IERkyiv 

Захід відбудеться в рамках проєкту «Підтримка діяльності УНП ФГС СхП в 2021-2023 роках», що фінансується Європейським Союзом, Форумом громадянського суспільства Східного партнерства та виконується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.