bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Конкурс зі створення інтерактивних маршрутів «Права людини та де їх шукати»
23.06.2021

Запрошуємо взяти участь в конкурсі зі створення інтерактивних маршрутів

Права людини та де їх шукати”

Запрошуємо вас взяти участь в конкурсі зі створення інтерактивних маршрутів “Права людини та де їх шукати”, що проходить в межах проєкту “В пошуках прав людини”. 

Якщо ви: 

- хочете дізнатися більше про ваше місце проживання;

- знаєте про локації у вашому населеному пункті, що пов’язані з розвитком прав людини в ваших громадах; 

- хочете показати різноманітність вашого населеного пункту Україні та всьому світу; 

- цікавитеся тематикою прав людини та хочете зробити свій внесок в їх розвиток.

Тоді ця можливість саме для вас! В конкурсі можуть взяти участь усі бажаючі, незалежно від віку, сфери діяльності, наявності аналогічного досвіду тощо. Організатори вітають культурне та соціальне різноманіття учасників та учасниць. 

В межах конкурсу ми пропонуємо вам:

1) Вивчити свій населений пункт на наявність місць, пов’язаних з:

- історією розвитку прав людини та демократії у країні та світі

- історією розвитку правозахисного руху у вашому населеному пункті

- представленням культурного та соціального різноманіття. 

Що це може бути? Наприклад, вулиці, названі на честь правозахисників/ць або пам’ятних подій, монументи, виставки, пам’ятки, офіси правозахисних організацій, місця, де проводилися значущі правозахисні акції (наприклад, акції на захист ЛГБТ-людей) тощо. 

2) Створити короткі описи цих місць українською мовою, показати як вони пов’язані з тематикою конкурсу, а також зробити або знайти їх фото. 

3) Створити мапу “Права людини та де їх шукати” у вашому населеному пункті. Це потрібно зробити на ресурсі Padlet (https://padlet.com), де ви зможете обрати відповідні місця на мапі населеного пункту та додати фото і опис. Інструкцію по створенню карти в Padlet додаємо у Додатку 1 або завантажуйте за посиланням: https://bit.ly/3x3cVoM

Дізнатися більше про розвиток прав людини і знайти підказки про те, що може увійти в ваші мапи можна за допомогою серії відео-записів вебінарів проекту “В пошуках прав людини” тут: https://youtube.com/playlist?list=PLFkJwhgWDcixXXb1rujHRHRHLU5YzeCKE   

Всі учасники/ці отримають: 

  • можливість відвідати загальну зустріч учасників/ць конкурсу, де вони зможуть обговорити свій досвід створення інтерактивних мап; 
  • пріоритет при відборі на вебінарі в рамках проєкту; 
  • електронний сертифікат про участь в конкурсі; 
  • можливість розповісти про свою місцевість усій країні - створені мапи будуть об’єднані та презентовані! 

Також мапи учасників/ць будуть оцінені професійним журі, що складається з команди проєкту та незалежних експертів/ок у сфері прав людини. При оцінюванні будуть враховуватися: кількість підібраних об’єктів, якість їх опису та візуалізації, зв’язок підібраних об’єктів з заявленою тематикою. Автори/ки п’ятьох кращих мап отримають міні-гранти для того, аби провести невеликі інформаційні заходи та поділитися своїми доробками з іншими! 

Для участі в конкурсі, будь-ласка, заповніть анкету онлайн за посиланням до 10 липня: https://forms.gle/Nc2YJt6AkpoVv6ki8 Увага, в анкеті вам вже буде потрібно вставити посилання на створену мапу. 

Якщо у вас залишилися питання про участь у конкурсі, будь ласка, напишіть нам [email protected] 

Бажаємо вам успіхів та з нетерпінням чекаємо на ваші інтерактивні маршрути на тематику прав людини! 

Проєкт “В пошуках прав людини” реалізується ГО «Вектор прав людини» (Україна) у партнерстві з ГО «Світ толерантності» (Грузія) та ГО «Простір вільних ініціатив» (Україна) в межах проєкту «У пошуках прав людини» за підтримкиФундації Будинків прав людини та фінансової підтримкиЄвропейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.