bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Презентація книжки Девіда Гарві «Бунтівні міста»
24.03.2021

Запрошуємо на презентацію українського перекладу книжки Девіда Гарві «Бунтівні міста. Від права на місто до міської революції».

«Бунтівні міста» відомого англо-американського економічного географа та антрополога Девіда Гарві — це корпус концептів та ідей, що назавжди змінили урбаністику.

Ключове поняття книжки — «право на місто», і саме воно акумулює весь комплекс людських прав. Місто є соціальним та фізичним простором, де переплітаються конфлікти за економічні та символічні блага — виборюється гідна праця чи гендерна рівність. Місто — це парадоксальний простір утопічних експериментів містян та прагматичного планування девелоперів, тут вкорінюється нерівність і виробляється культура спротиву.

Коли ж міста стають бунтівними? Глобальна фінансова криза 2008 року стала поштовхом для самоорганізованих протестних рухів, які, на думку Гарві, по-новому вимагають права на місто та надихають об’єднуватися заради соціально-економічних змін.

Під час презентації ми розглянемо більш детально не лише концептуальні позиції Гарві, а й спробуємо контекстуалізувати його теорії в українській практиці — від міських протестів до міської політики.

Захід відбудеться за участю:

  • Альони Ляшевої, соціологині, дослідниці міських процесів, наукової редакторки книжки «Бунтівні міста»;
  • Павла Федорова, географа, аналітика Cedos;
  • В’ячеслава Циби, філософа, перекладача книжки «Бунтівні міста».

Модераторуватиме презентацію Анастасія Рябчук, соціологиня, редакторка видавництва «Медуза».

Мова заходу: українська.

Подія відбудеться онлайн на платформі Zoom. Щоб взяти участь і мати змогу ставити питання спікер/-кам безпосередньо під час події, зареєструйтеся, будь ласка, за посиланням.

Зареєстровані учасники та учасниці отримають посилання для участі за 2 години до початку події.

Подія у Facebook

Книжка «Бунтівні міста» вийшла на початку року у видавництві «Медуза» за підтримки Фонду ім. Г. Бьолля, Бюро Київ — Україна.

Контакти

  • https://www.facebook.com/events/982080368863700

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.