bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські обговорення Національної стратегії безбар’єрності
16.03.2021

Центр демократії та верховенства запрошує на серію обговорень Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні. Безбар’єрність має стати новою суспільною нормою!

Поняття доступності охоплює широкий спектр сфер: від інфраструктури до цифрового простору. Кожна людина повинна без будь-яких перешкод отримувати доступ до тих чи інших послуг. Наразі, в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської та на виконання указу Президента України, у розробці знаходиться Національна стратегія створення безбар’єрного простору в Україні. Стратегія націлена усунути бар’єри та перепони у різних сферах життя, посилити можливості та забезпечити рівні права для всіх українців. З текстом стратегії можна ознайомитись за посиланням: http://bit.ly/3bFKyoL.

Запрошуємо всіх охочих представників громадських, благодійних, міжнародних організацій, органів державної влади, а також інших експертів та фахівців аналітичних центрів і організацій громадянського суспільства, які зацікавлені в адвокації змін, що стосуються безбар’єрності в Україні, до участі у громадських обговореннях проєкту Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні.

Обговорення щодо шести вимірів безбар’єрності відбудуться:

  • 19 березня
    10:30 - 11:45  Фізична безбар’єрність.
    12:00 - 13:15  Суспільна і громадянська безбар’єрність.
  • 22 березня
    10:30 - 11:45  Освітня безбар’єрність.
    12:00 - 13:15  Економічна безбар’єрність.
  • 24 березня
    10:30 - 11:45  Інформаційна безбар’єрність.
    12:00 - 13:15  Цифрова безбар’єрність.

Для участі в обговоренні необхідно зареєструватися, заповнивши форму: https://forms.gle/oMot8EGhFeqCbEvn9.

Громадські обговорення відбуваються у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ). Проведення цього заходу стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США.

Підтримку розробці стратегії надає консорціум, який сформували Центр Економічного Відновлення, ІСАР Єднання та ГО «Безбар’єрність. Ця діяльність здійснюється за сприяння проєкту «Права людини для України», що виконується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії.

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.