bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Пресконференція «Відновлення всупереч невизначеності: прогноз на 2021 рік»
09.03.2021

10 березня 2021 року, о 14:00 відбудеться україномовна презентація макроекономічного прогнозу на 2021 рік під назвою “Відновлення всупереч невизначеності: прогноз на 2021 рік” від міжнародної команди економістів German Economic Team (GET, Берлін) та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД, Київ).
 
2020 був роком невизначеності та нових викликів як для світу, так і для України. Рік тому стало очевидно, що українська економіка зазнає кризи, і реальний ВВП впаде. Однак результати року виявились кращими, ніж очікували багато з нас. Зараз рівень невизначеності знизився, й вже зрозуміло, що економіка у 2021 році зростатиме, якщо тільки не відбудеться нових суттєвих негативних шоків.
 
Відповідно до макроекономічного прогнозу, зробленого спільно експертами Німецької економічної групи (Берлін) та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (Київ), реальний ВВП у 2021 році зросте на 4,3%. Основною рушійною силою залишиться внутрішній попит. Експорт також зростатиме на фоні сприятливої зовнішньої кон’юнктури. Профіцит платіжного балансу сприятиме стабільності обмінного курсу. Основними ризиками залишаються глобальна пандемія COVID-19, зокрема ризик провальної кампанії з вакцинації, та відсутність реформ, що закриє доступ України до пільгового зовнішнього фінансування.
 
Учасники:
- Гаррі Полушкін (Garry Poluschkin) - аналітик Німецької економічної групи в Україні (GET), Німеччина;
- Віталій Кравчук - старший науковий співробітник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД), Україна;
- Вероніка Мовчан - директор з наукової роботи Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД), Україна, модератор
 
Мова заходу: українська
 
Презентація відбудеться онлайн через сервіс відео зв’язку ZOOM. Захід також транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу.
 
Питання до спікерів можна буде поставити через ZOOM.
 
Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/PNVPsmLWCkLHvj6J9

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.