bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційна кампанія «Всім дітям потрібна родина!»
19.04.2010

В Херсонській області триває інформаційна кампанія «Всім дітям потрібна родина!».Головна мета кампанії – підвищення мотивації громади нашої області до створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Одним із компонентів кампанії є проведення інформаційних акцій.
Так, з кінця січня 2010 р. в рамках проекту «Права дітей в дії» в Херсонській області проведено 8 інформаційних акцій. Останніми районами, які відвідала команда нашого проекту були Каланчацький та Чаплинський.

У кожному з населених пунктів під час проведення інформаційної акції, в громадському місті – чи то просто неба, чи то в магазині, чи то на ринку організовується «відкритий кінозал». На великому екрані за допомогою мультимедійної техніки демонструються короткометражні фільми «Один день з життя великої родини». Ці фільми були відзняті у справжніх прийомних сім’ях, що мешкають в різних районах Херсонської області, а операторами були самі члени родини.

У фільмах кожен з глядачів може побачити звичайне життя дітей та їх прийомних батьків та батьків-вихователів у великому родинному колі. Під час заходів мешканці районних центрів змогли ознайомитись з різними формами сімейного виховання. Учасники акцій отримали інформаційні буклети з роз’ясненням основних кроків по створенню прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу або оформлення опікунства чи усиновлення/ удочеріння. Окрім таких акцій інформаційна кампанія «Всім дітям потрібна родина!» включає в себе проведення робочих зустрічей з представниками органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в громадах різних районів області. Також, на Херсонському обласному телебаченні транслюються вищезазначені відеоролики «Один день з життя великої родини».  

Складові інформаційної кампанії було визначено на основі результатів дослідження «Стан інформування населення Херсонської області про альтернативні форми сімейного виховання». Інформаційна кампанія проводиться в рамках проекту «Права дітей в дії», що впроваджується МО «Нова генерація» та НМГМО «Перспектива» (м. Нова Каховка) за фінансового сприяння Європейського Союзу.

Мета проекту «Права дітей в дії» - забезпечення врахування прав та законних інтересів дитини у реалізації державної сімейної політики на території Херсонської області, зокрема у процесі створення та підтримки прийомних сімей та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.