bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Освітній Фест прав людини викликає на діалог
16.07.2020


Освітній Фест прав людини викликає на діалог!

Друзі, маємо чудову новину та запрошення для вас! Цього року один з тематичних блоків Освітнього Фесту прав людини 2020 має такий фокус: Фестивалі демократії, як діалог і форма просвітництва з прав людини. А це означає, що команда Фестивалю думок та інші чудові експерти три дні ділитимуться з учасниками секретами організації комфортного простору для обговорення та розв’язання суспільно значущих проблем.

Кого ми чекаємо?

Найперше - представників громадських організацій, ініціативних груп і активних громад з різних областей України, які використовують або планують використовувати практики діалогу та публічної дискусії, й зокрема фестивалів демократії (на кшталт Фестивалю думок у Сєвєродонецьку), як ефективний інструмент для вирішення суспільних проблем і посилення спроможності громади.

Що будемо робити?

В рамках тематичного блоку ми будемо розглядати різні організаційні аспекти підготовки фестивалів, сталість партнерства, перспективи вдалого розвитку демократичного діалогу в суспільстві та використання фестивалю як платформи для обговорення й розв’язання конкретних проблем громади, обмінюватимемось досвідом, говоритимемо про виклики та інноваційні підходи фестивалів чи інших дискусійних форматів.

Для глибшого занурення та відпрацювання практичних навичок разом з учасниками ми підготуємо офлайн дискусію в останній день нашого тематичного блоку на Фесті прав людини, а також онлайн дискусію в рамках майбутнього Фестивалю Думок 2020 у вересні.

Тематичний блок пройде з 4-го до 6-го серпня поблизу Чернігова (село Количівка) в Освітньому Домі прав людини.

Для участі в заході необхідно заповнити анкету. Заявки приймаються до 25-го липня.

У  разі успішного відбору ми зв’яжемося з вами не пізніше 27-го липня.

Організатори залишають за собою право не пояснювати причини відмови в участі у Фесті. На жаль, ми не зможемо запросити всіх зацікавлених, оскільки маємо обмежені ресурси та кількість місць, особливо в умовах адаптивного карантину.

Обслуговування, розбудова та оновлення нашого спільного Дому постійно потребує витрат, тож учасники Фесту мають зробити невеликий благодійний внесок, аби Дім  залишався й далі таким же затишним і гостинним. Організаційний внесок за участь у тематичному блоці Фесту (три дні) складатиме 300 грн. Його потрібно буде сплатити після отримання запрошення на захід.

Учасники, які отримають запрошення на Фест, будуть забезпечені безкоштовним харчуванням (сніданок, обід, вечеря). Частину витрат, пов’язаних з приїздом на подію, учасники покривають самостійно. Ми можемо запропонувати вам проживання в Домі за внесок у розмірі 235 грн/доба. Також ви можете безкоштовно проживати в кемпінгу на подвір’ї Дому.  Для особливо мотивованих аплікантів і випускників Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» передбачена стипендія, яка компенсуватиме транспортні витрати та/або вартість проживання в Домі. Якщо ви потребуєте такої стипендії, зазначте це в реєстраційній формі. Ми поінформуємо щодо можливості надання стипендії після 27-го липня.

Освітній Фест прав людини цьогоріч вже вчетверте #Разом_в_Домі_і_вДома збере друзів і однодумців. Загалом подія триватиме з 1-го до 12-го серпня та включатиме п’ять тематичних блоків, в тому числі й онлайн. Детально про інші блоки, формати й умови участі читайте на сторінці Фесту.

Організатором Освітнього Фесту прав людини 2020 є Освітній Дім прав людини в Чернігові. Співорганізатор тематичного блоку “Фестивалі демократії, як діалог і форма просвітництва з прав людини” - Благодійний фонд Восток SOS. Захід став можливим завдяки партнерству з Фондом Домів Прав Людини за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія.

За додатковою інформацією звертайтесь до координаторок тематичного блоку:

Юлія Кішенко  -  +380 99 078 4666, [email protected] 

Юлія Красільникова  -  +380 63 169 3560, [email protected] 

#Разом_в_Домі_і_вДома  #Дім  #Освітній_Фест_прав_людини

Деталі на сайті: https://vostok-sos.org/dim-viklikae-na-dialoh/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.