bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Одещині відбудеться 2-й фестиваль ретро-авто, присвячений безпеці на дорогах
15.07.2020

Координаційний офіс безпеки спільно з Татарбунарською міською радою, поліцейськими та рятувальниками 26 липня 2020 року з дотриманням усіх правил безпеки проведуть в місті Татарбунари 2-й фестиваль ретро-авто. 

Координаційний офіс безпеки спільно з Татарбунарською міською радою, поліцейськими та рятувальниками 26 липня 2020 року з дотриманням усіх правил безпеки проведуть в місті Татарбунари 2-й фестиваль ретро-авто. Окрім параду ретро-автомобілів, на заході можна буде побачити автомобілі поліцейських та рятувальників та поспілкуватись з правоохоронцями. Місцеві мешканці також отримають інформацію та консультації з безпеки руху, а діти – світловідбивачі на одяг та речі.

З метою привернути увагу до проблем безпеки руху та закликати водіїв та пішоходів дотримуватись правил безпеки на дорогах 26 липня 2020 року в місті Татарбунари проведуть 2-й фестиваль ретро-авто. Для фестивалю буде організована основна локація на центральній площі міста (з 11:00 до 14:00), з дотриманням усіх правил санітарно-епідеміологічної безпеки. Протягом цього часу всі бажаючі зможуть побачити та сфотографуватись з авто, познайомитись з історією авто та життям його власників, за домовленістю з власниками навіть провести тест-драйв. Також на локації можна буде побачити автомобілі поліцейських та рятувальників, побачити їх оснащення, дізнатись про особливості роботи спеціальної техніки та поспілкуватись з правоохоронцями. Представники Координаційного офісу безпеки будуть надавати місцевим мешканцям інформацію та консультації з безпеки руху, а діти зможуть отримати світловідбиваючі флікери. Після проведення заходів на основній локації, буде організовано проїзд колони ретро-авто по місту.

Ідея проведення такого фестивалю виникла у 2019 році, коли місцеві активісти та представники Координаційного офісу безпеки у День автомобіліста 27 жовтня 2019 року провели фестиваль ретро-авто, присвячений безпеці на дорозі. Того року на фестивалі було представлено 11  ретро-автомобілів, близько 900 містян долучились до проведення фестивалю. Наприкінці червня 2020 року виконавчим комітетом Татарбунарської міської ради було затверджено положення про проведення спільно з Координаційним офісом безпеки фестивалю ретро-автомобілів «ТАТАРБУНАРИ РЕТРО». Фестиваль проводитиметься щороку з метою підвищення безпеки на дорогах та популяризації історії авто-, мото- та вело- будівництва.

Цього року очікується більше раритетної техніки, зокрема раритетний Опель, якому в цьому році виповнилося 82 роки. Для учасників заходу будуть організовані всі необхідні заходи безпеки. Організатори фестивалю бачать його рушійною силою у популяризації безпечної поведінки на дорогах, розвитку туристичної галузі міста та покращення інвестиційного клімату громади. Зацікавленим власникам ретро-авто, необхідно надіслати заявку на участь у фестивалі до Татарбунарської міської ради на електронну пошту [email protected] з поміткою «Татарбунари-ретро».

Нагадаємо, вперше в місті Татарбунари в день автомобіліста 27 жовтня 2019 року, за ініціативи Координаційного офісу безпеки та сприяння міської ради, поліцейських та рятувальників, відбувся фестиваль ретро-авто, присвячений безпеці на дорозі. Окрім параду 11-ти ретро-автомобілів, на центральній площі міста всі бажаючі мали змогу ознайомитися зі спеціальною технікою поліції та ДСНС та поспілкуватися ближче з правоохоронцями, отримати консультації та інформацію. Фестиваль вирішено зробити щорічним, для чого було створено організаційний комітет.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.