bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

До 1 березня встигніть подати заявки на конкурс «Благодійна Україна – 2019»
26.02.2020

1 березня 2020 року спливає термін подачі заявок на Національний конкурс «Благодійна Україна-2019». Національний конкурс «Благодійна Україна» - щорічний конкурс, який має на меті розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні, шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» - проводиться з 2012 року. Цьогоріч конкурс пройде 13-й рік поспіль.

Запрошуємо благодійників, волонтерів, меценатів та всіх, хто займаються благодійною діяльністю подавати заявки на конкурс. А найбільше запрошуємо тих, кому надавали благодійну допомогу - подавати тих людей, які не байдужі до чужого горя і які приходять на допомогу у складні часи. Добрі справи часто замовчуються і зазвичай  мають меншого резонансу у суспільстві. Але ці справи робляться щодня і творять їх звичайні люди. Конкурс «Благодійна Україна» якраз і існує для того, щоб зробити імена тих людей, які допомагають - гучними. За 14 років існування конкурсу (єдиного загальнонаціонального конкурсу з відзначення благодійників) ми зросли аж до 24-ох номінацій та до 11 регіональних конкурсів.

Серед номінацій існують 17 колективних, 3 індивідуальні та 4 спеціальні номінації. Цього року на прохання самих благодійників ми ввели нову номінацію «Благодійність в сфері екології та охорони довкілля». Серед спеціальних номінацій цікавою є номінація «Народний благодійник»,  унікальність її у тому, що і висунення, і оцінювання благодійників делегується громадянами України. Народним благодійником може стати будь-яка організація чи особа, які займаються благодійністю в Україні. Перелік всіх номінацій:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в сфері екології та охорони довкілля.
  13. Благодійність в захисті України.
  14. Благодійність неурядового сектору.
  15. «Добро починається з тебе».
  16. Благодійна акція року.
  17. «Платформа добра».

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року.
  3. Меценат року.

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа про благодійність.
  3. Благодійність медіа.
  4. Допомога з-за кордону.

Детальніше про номінації.

Окрім національного конкурсу щороку оголошуються і регіональні його етапи. Цьогоріч проходить 11 регіональних конкурсів. В областях, де оголошені конкурси - відзначають благодійників кожної окремої області на церемоніях нагородженнях в областях, дати яких визначають партнери Асоціації благодійників України в регіонах:

Благодійна Львівщина – 2019

Благодійна Херсонщина – 2019

Благодійна Хмельниччина – 2019

Благодійна Одещина – 2019

Благодійна Вінниччина – 2019

Благодійна Донеччина – 2019

Благодійна Буковина – 2019

Благодійна Київщина – 2019

Благодійна Полтавщина – 2019

Благодійне Запоріжжя – 2019

Благодійна Миколаївщина – 2019

Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку та у форматі word надіслати її на офіційну електронну адресу конкурсу: [email protected] до 1 березня 2020 року (включно), не забувши вказати номінації, у яких хочете, щоб заявка взяла участь. До неї також доцільно додати фотографії (не більше 5-10 шт.), лінки на інформацію про благодійну чи волонтерську діяльність учасника конкурсу, що розміщена в інтернеті, публікації, відгуки, рекомендації тощо, які краще характеризують діяльність учасника конкурсу. 

У конкурсі можуть брати участь благодійники/волонтери, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2019 року.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

У кожній із номінаціях визначатиметься по три лауреати конкурсу, переможець буде оголошений на церемонії нагородження, що відбудеться навесні 2020 року у Києві. В областях, в яких оголошені регіональні конкурси, визначатимуть переможців окремо по кожній з областей. Церемонії нагородження переможців регіональних конкурсів організовуються регіональними партнерами Асоціації благодійників України на місцях.

Відзнака переможця Національного конкурсу «Благодійна Україна» - унікальна бурштинова статуетка «Ангел добра». Лауреати, які посядуть  друге та третє місце нагороджуються спеціальними дипломами.

Детальніша інформація за телефоном: 067-164-04-11 (в робочі дні та години), e-mail: [email protected]; офіційні сайти конкурсу: http://vboabu.org.ua/, http://blagoukraine.org/

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.