bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звільни Гонконг: Акція солідарності
18.11.2019

21 листопада – 6 річниця Революції Гідності.

21 листопада – гонконгці вийдуть з прапорами України, аби висловити солідарність з нашою боротьбою за свободу.

21 листопада – ми також вийдемо до Посольства КНР на підтримку наших гонконгських друзів у Києві.

Вже понад 5 місяців Гонконг продовжує вести боротьбу за власну свободу від комуністичної диктатури. За цей час мільйони гонконгців, – школярів, студентів і дорослих, – вийшло на протест проти дій китайського та місцевого урядів.

Наразі протиправно заарештовано близько 5000 активістів, важко поранено понад 3000 осіб, у тому числі – журналістів, дітей, іноземців, літніх людей та осіб з інвалідністю. У ході протестів за тих чи інших обставин загинуло понад 15 людей.

Спочатку в них була лиш вимога – повністю відкласти законопроект про екстрадицію громадян Гонконгу до материка за рішенням комуністичного уряду, однак мирний супротив рішенню Пекіна був зустрітий небаченою жорстокістю поліції. І за останні дні уряди КНР і Гонконгу перейшли червону лінію.

Поліцію підтримують пропекінські партії та тітушки, які активно нападають на цивільне населення. Щодня силовики застосовують газові, світлові та звукові заряди, стріляють гумовими кулями, та все частіше – з вогнепальної зброї. В хід йде токсичний газ та різні хімікати (діоксин та ціанід), що уражують очі, шкіру та органи дихання.

Поліція штурмує та оточує університети Гонконгу, що є головними осередками місцевої демократії. Після побоїщ у Китайському університеті Гонконгу та Політехнічному університеті Гонконгу – сотні затриманих та важкопоранених активістів. Поліція заарештовує навіть волонтерів-лікарів, аби ті не надавали першу допомогу протестувальникам.

Протести у Гонконзі напряму пов’язані з Революцією Гідності в Україні.

Гонконгці виносять українські прапори як символ свободи, малюють графіті з українською символікою та навіть назвали свій перший національний гімн «Слава Гонконгу», що бере початок від сентенції «Слава Україні». А документальний фільм «Зима у вогні» про події на Майдані став символом гонконгських протестів, надихаючи активістів вести власну боротьбу за свободу.

Китайське посольство розпочало тиснути на всіх прогонконгських активістів в Україні – їм дуже не подобається, що наші народи мають зв’язок у цій боротьбі.

Але чи зупиняли українців колись погрози?

21 листопада, 18.00, Посольство КНР в Україні 

Організовує: Free Hong Kong Center

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.