bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Техно-лабораторія, ляльки-сніжки і кіно: що робити на «Схід-Експо–2019»
08.11.2019

8-9 листопада в Українському домі у Києві відбудеться щорічна виставка бізнес-досягнень східної України «Схід-Експо–2019». Ми зібрали найцікавіші локації, які варто відвідати усією родиною.

Зона майстер-класів. В межах виставки пройдуть безкоштовні майстер-класи для усіх охочих. Відвідувачі зможуть створити і розписати керамічний посуд,  пошити м’які іграшки та ароматизовані торбинки, сплести сувеніри із соломи та змайструвати традиційні ляльки-мотанки. Воркшопи проводять майстри Донеччини, Луганщини та Азовського узбережжя Запоріжчини.

Наприклад, можна буде відвідати майстер-клас зі створення м’якої іграшки-мишки – символу 2020 року від Наталії Держипільської, майстрині з Донеччини. А Дмитро Яровий зі Слов’янська проведе майстер-клас із гончарства. Хлопець вміє виготовляти понад сто видів посуду ручної роботи з екологічно чистої червоної глини.

Ярмарок і зона презентацій. На ярмарку свою продукцію представлять майже 200 представників мікро-, малого та середнього бізнесу східної України: від домашніх смаколиків та текстилю до хімічної промисловості та IT-інновацій. Наприклад, український стартап «3D Farm».

Ця компанія із Краматорська не лише виготовляє 3D-принтери, але й на принтерах власного виробництва виконує замовлення із тривимір­ного друку. Спеціалісти розробили прототип протезу руки, який може утримувати предмети і є значно де­шевшим від аналогів.

Серед інших напрямів роботи 3D Farm «Освітня техно-лабораторія» – друкування на 3D-принтері наочних матеріалів для шкіл. Працює це так: школи отримують необхідні обладнання, матеріали та програмне забезпечення. Натисканням однієї кнопки учні і вчителі можуть робити на 3D-принтері наочні моделі з базових (і не тільки) шкільних дисциплін: біології та анатомії, геометрії й математики, фізики та механіки, екології та географії, робототехніки та інформатики.

Зона кіно. На «Схід-Експо» відбудеться також прем’єрний показ соціальних роликів про підприємців з Донеччини, Луганщини та Азовського узбережжя Запорізької області. Частина з них – переселенці, котрі залишили свої домівки і з нуля створили власні справи: хтось продає авторські ляльки, хтось заснував школу робототехніки, а хтось відкрив веломайстерню.

Наприклад, колишня бухгалтерка Донецького аеропорту Ганна Горіна у 2014 році була змушена їхати з немовлям до рідного міста – у Сєвєродонецьк. Знайти роботу було важко, тому ви­рішила відкрити свою справу. Вирішила зайнятися тим, що вміє – за­пропонувати послуги з прибирання. Тепер жінка має власний успішний бізнес.

На виставці також можна буде почути виступи музичних колективів Донеччини та Луганщини, послухати надихаючі лекції та подегустувати смаколики.

Вхід на усі заходи «Схід-Експо – 2019» вільний, деталі на сайті: http://east-expo.com.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.