bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Україна в історіях та оповідях»: презентація книги у Києві
24.10.2019

ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду презентує книгу «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів».

Де: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ

Коли: понеділок, 28 жовтня, 12:00–13:00

Запрошуємо представників медіа та громадянського суспільства, істориків, аналітиків, письменників, та всіх зацікавлених тематикою.

Реєстрація за посиланням.

Під однією обкладинкою зібрані 16 текстів від сучасних українських інтелектуалів: письменників, істориків, філософів, політичних аналітиків, лідерів думок. Серед них: Юрій Андрухович, Ірена Карпа, Ярослав Грицак, Вахтанґ Кебуладзе, Ганна Шелест та інші видатні українські діячі. Ці історії написані передусім для іноземної аудиторії.

Збірка «Україна в історіях та оповідях. Есеї українських інтелектуалів» поєднує в собі рефлексії щодо української історії та аналіз сучасності, концептуальні ідеї та життєві оповіді. Книжка пропонує багатогранний образ української пам’яті та української реальності: від Голодомору до Майдану, від російської агресії до культурного розмаїття, від глибин минулого до складної сучасності.

Збірка вже була з успіхом презентована у 5-ти європейських містах: Брюсселі, Страсбурзі, Франкфурті-на-Майні, Франкфурті-на-Одері та Берліні.

СЕРЕД СПІКЕРІВ:

  • Андрій Курков, один із авторів книги, український письменник, журналіст, кіносценарист, президент українського ПЕН. Його твори перекладено 37-ма мовами світу.
  • Лариса Денисенко, українська письменниця, адвокатка, правозахисниця та посланниця з питань толерантності ПРОООН в Україні, радіоведуча.
  • Володимир Єрмоленко, головний редактор та один із авторів видання, філософ, есеїст, перекладач, доктор політичних студій (EHESS, Франція), кандидат філософських наук, директор з аналітики «Інтерньюз- Україна», головний редактор UkraineWorld.org.
  • Алім Алієв, один з авторів книги, український кримськотатарський активіст та програмний директор «Кримського дому» — кримськотатарського культурного центру в Києві.
  • Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна».

Facebook-подія: https://www.facebook.com/events/1698032067000989/

Контактна особа: Надія Ущапівська, [email protected], 063 631 96 95.

Цей захід підготовлений ГО «Інтерньюз-Україна» за фінансової підтримки Українського культурного фонду в рамках проєкту «Розуміти Україну: популяризація голосів українських інтелектуалів у світі». Ідеї, висловлені в цій книжці або озвучені на заході, належать виключно окремим авторам текстів і є особистою позицією авторів/спікерів і не обов’язково збігаються з поглядами Українського культурного фонду.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.