bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари проведе навчання з фасилітації конфліктів в громадах
23.09.2019

Громадський центр правосуддя в м. Татарбунари проведе 24 вересня 2019 року одноденний тренінг з фасилітації конфліктів в громадах. Учасниками навчання стануть 15 місцевих лідерів - секретарі сільських рад, бібліотекарі, вчителі, громадські активісти.  

Метою практичного навчання є початкова підготовка фасилітаторів можливих конфліктів в громадах, які зможуть допомогти людям мирно й ефективно взаємодіяти з іншими задля розвитку своїх громад. Зважаючи на непоодинокі конфлікти в місцевих громадах, впровадження діалогу в суспільстві набуває важливого значення для потреб відновлення миру та профілактики розділеності суспільства.

Учасники тренінгу отримають базові практичні навички ведення і структурування діалогу, застосування різноманітних технік для пошуку порозуміння, відновлення довіри між сторонами діалогу, організації ефективної комунікації і роботи в групі. Очікується, що підготовлені місцеві лідери та лідерки зможуть застосовувати миротворчий підхід для зниження можливих міжетнічних конфліктів,  попередження та профілактики конфліктів в сім’ї та домашнього насильства, а також запобіганню та вирішенню конфліктів серед дітей у школі.

Навчальна програма тренінгу розпочнеться зі знайомства з роботою Громадського центру правосуддя - мульти-функціональної платформи (правового хабу) для налагодження співпраці між усіма державними та недержавними органами та жителями громади з питань доступу до правосуддя. Після ознайомчої сесії в Громадському центрі правосуддя, учасники навчання перейдуть до медіа-центру Татарбунарської районної бібліотеки, де буде проведено основний тренінг. Після закінчення навчання, за запитом його учасників можливий експертний супровід фахівця з медіації та відновних практик. Навчання проведе Світлана Гудь, медіаторка Громадського центру правосуддя, керівниця Регіонального аналітичного центру (м. Ізмаїл).

Діяльність пілотного Громадського центру правосуддя в м. Татарбунари здійснюється в рамках проекту «Ефективний доступ до правосуддя в місцевих громадах», який виконується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України» за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.