bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Уряд Швеції та Програма розвитку ООН об’єдналися для підтримки сталого розвитку
30.01.2019

У п’ятницю, 1 лютого 2019 року, відбудеться запуск спільного проекту Уряду Швеції та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Підсилене партнерство задля сталого розвитку».

Мета проекту – протестувати на обласному та місцевому рівнях можливості багатостороннього партнерства між обласною та місцевою владою, радами, університетами, інституціями громадянського суспільства та бізнесом задля вирішення питань сталого розвитку на місцях. Проект спиратиметься на кращі практики подібного партнерства, зокрема на концепцію SymbioCity, що успішно впроваджується у Швеції. Проект розрахований до липня 2020 р., загальний бюджет складає 545 000 дол. США.

У ході реалізації проекту ПРООН розробить та протестує механізми спільного вирішення місцевих проблем, мобілізації ресурсів, посилення здатності організацій до ефективної співпраці під час визначення та пріоритизації питань сталого розвитку. П’ять комплексних рішень, розроблених у багатосторонньому партнерстві, будуть впроваджені у п’яти областях України. 

Запрошуємо журналістів відвідати:

Що?

Офіційний старт проекту

Де?

Представництво ООН в Україні, Кловський узвіз, 1 Київ

Коли?

1 лютого 2019 р., 11:00 – 12:00

Учасники:

  • Мартін Хагстрьом, Посол Швеції в Україні
  • Маркус Бранд, Радник ПРООН з питань демократичного врядування

Попередня програма на 1 лютого:  

11.00 – 11.20

Вітальні слова Мартіна Хагстрьома та Маркуса Бранда

11.20 – 11.30

Огляд проекту – Мустафа Саіт-Аметов, Керівник програми ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в регіонах

11.30 – 11.45

Прес-брифінг

11.45 – 12.00

Кава та спілкування

 Акредитація ЗМІ – до 30 січня, 12:00. Просимо повідомити ПІБ, посаду, видання та номер телефону на ел. пошту Тетяні Дієвій [email protected] або за телефоном  +38 050 446 50 04.

Довідкова інформація:

SimbioCity – підхід до просування сталого розвитку на місцевому рівні, який було розроблено і вперше запроваджено Урядом Швеції. SimbioCity розглядає міські та сільські громади як живі системи, шукаючи можливості поєднати різні елементи життєдіяльності суспільства (харчування, транспорт, енергетика, відходи) у замкнений цикл, попередити виснаження земельних та природних ресурсів. Підхід ставить за мету зробити міське та сільське середовище сприятливим для проживання, інтегруючи екологічні, соціокультурні та економічні рішення.

SimbioCity – це концепція сталого розвитку в дії, що може сприяти впровадженню Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року. Використання шведського досвіду також передбачає запровадження підходу, заснованого на широкому залученні всіх зацікавлених сторін.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.