bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експертне обговорення «Роздержавлення: застрибнути в останній вагон»
17.12.2018

20 грудня 2018 року (четвер) відбудеться експертне обговорення «Роздержавлення: застрибнути в останній вагон», під час якого представники медійних організацій підведуть підсумки трьох років реформи. 

Триває останній місяць, протягом якого усі державні та комунальні газети повинні реформуватись. Це означає, що згадані ЗМІ мають вивести із числа засновників державні і комунальні підприємства та здійснити перереєстрацію. На втілення цієї реформи було відведено 3 роки і до кінця цього періоду залишилися лічені дні. Однак, за даними Дежкомтелерадіо, станом на 1 грудня 2018 року реформувались лише 47% комунальних та 20% державних видань, а це лише 313 із 759 друкованих ЗМІ, що підлягають реформі. Ті видання, які не встигнуть завершити передбачені законом процедури реформування до 31 грудня 2018 року, втратять свої свідоцтва про державну реєстрацію. Практично, це означатиме позбавлення права надалі видавати газету.  

Під час заходу ми обговоримо порядок дій після завершення строку, відведеного законом на перетворення газет; виклики, які стоять перед місцевою пресою; а також чого бракує, щоб роздержавлення було ефективним в довгостроковій перспективі.

До участі в заході запрошені:

  • Олег Наливайко, Голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення;

  • Представники Міністерства юстиції України (TBC);

  • Світлана Остапа, заступниця шеф-редактора “Детектор Медіа”, членкиня громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики;

  • Євгенія Олійник, “Детектор Медіа”;

  • Олексій Погорєлов, Українська Асоціація Медіа Бізнесу;

  • Катерина Кулина, юристка Центру демократії та верховенства права.

Для участі у заході просимо зареєструватися за посиланням https://goo.gl/forms/u6CCAtXC6ysIYVY82.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.