bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Публічне обговорення виборчого процесу у Донецькій та Луганській областях
22.11.2018

30 листопада у місті Києві у готелі «Президент» (вул. Госпітальна, 12, зал «Предслава») о 12:00 відбудеться публічне обговорення «Як забезпечити стабільність виборчого процесу та права виборців у Донецькій та Луганській областях». Організатором заходу виступає Громадянська мережа ОПОРА.

На початку обговорення ОПОРА презентує загальний огляд законодавчого регулювання та досвіду проведення загальнонаціональних та місцевих виборів у Донецькій та Луганській областях.

До дискусії запрошені члени ЦВК, представники Донецької та Луганської облдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування, посадові особи РНБО України, правоохоронних органів та інших силових відомств, народні депутати України, співробітники Адміністрації Президента України, експерти неурядових організацій. На заході очікується участь працівників дипломатичних представництв країн, які підтримують реформу виборчої сфери та децентралізації в Україні.

Метою дискусії є обговорення проблемних аспектів організації  і проведення загальнонаціональних та місцевих виборів у регіонах, на території яких відбуваються заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Напередодні початку чергових  виборів Президента України представники різних зацікавлених сторін проведуть дискусію про потенційні виклики організації і проведення голосування на території Донецької та Луганської областей та шляхи їх подолання.  

Представники різних державних органів та неурядових організацій напрацюють орієнтовний перелік необхідних ресурсів та нормативних змін для стабільної організації загальнонаціональних виборів у Донецькій та Луганській областях.

Учасники планують обмінятися позиціями щодо особливостей організації перших та інших місцевих виборів у громадах Донеччини та Луганщини.  Шляхом дискусії буде сформовано рекомендацію для Верховної Ради України, Центральної виборчої комісії, місцевих органів влади та силових відомств з питань удосконалення процесу призначення і проведення місцевих виборів, встановлення факту неможливості організації таких виборів.

Запланований діалог є надзвичайно важливим для формування дієвих гарантій безпеки громадян, дотримання прав виборців, обґрунтованості та політичної неупередженості  формальних процедур ухвалення рішень щодо виборчих процесів у двох регіонах.

Реєстрація на захід за посиланням https://goo.gl/forms/jkzqzOxe7Gjs1Qo82

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.