bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Форум громадський організацій ВПО
08.11.2018

Форум громадських організацій внутрішньо переміщених осіб «Проблематика впровадження статегії інтеграції впо, в тому числі виконання програм по забезпеченню житлом, доступу ВПО до правосуддя та отримання адміністративних послуг».

Всім доброго дня!

Вас вітає команда Громадської організації “Ти потрібен Україні” 
та Громадської спілки ” Сильніші разом”, що обєднує організації ВПО та ветеранів Антитеристичної операції. 

Закінчується 2018 рік, п’ятий рік, коли більшість з нас проживає далеко від своєї рідної домівки, які розташовані в Донецькій, Луганській областях, Криму. Деякі з нас зазнали втрат та досі переживають внутрішній нічим не виліковний біль втрат.

І це вже час, коли ми маємо “зібрати каміння”, оцінити, яку ми маємо ситуацію по інтеграції внутрішньо переміщених осіб в місцеві громади, оцінити, які документи в цьому відношенні прийняті центральними органами влади та органами місцевого самоврядування, та що ще треба розробляти. Оцінити недоліки та поділитись власними думками з цього приводу.

І це ми маємо зробити самі, ті, хто цим живе, а не будь які шановні експерти, які мають величезний досвід, але дужі далекі від цієї проблеми. Чому ми? Щоб потім, читаючи звіт державного органу влади або міжнародної організації, нам не було больно від формальних та пустих текстів, відсутності зацікавленості з боку авторів матеріалів/звітів.

На форумі ми хочемо обговорити та систематизувати по областям реалізацію таких нормативно -правових актів, як:

1) Стратегія інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року, який був схвалений Розпорядженням КМУ в 15.11.2017 року, № 909-р та Плани до неї, які мали б бути затверджені на місцевому рівні;

2) Постанова Кабінету Міністрів України від 4 жовтня 2017 р. № 769 “Про затвердження Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України” та реалізацію так званої “Програми 50/50”.

3) Обговорення проблематики доступу ВПО до правосуддя та/або до отримання адміністративних послуг. Висвітлення ситуації по областям України.

Метою заходу буде підготовка системного документу щодо вказаних вище питань по областям України та подальша презентації її органам центральної влади, як звіт підготовлений бенефіціарами їх програм.
Вимогою участі є підготовка Організацією в письмовому вигляді інформації по переліченим вище трьом питанням. Але інформація має бути достовірною: або відповіді на запити, або статистична інформація з офіційних реєстрів, або конкретні кейси. Ви маєте розуміти, щоб нас почули, не можна бути голослівними. Інформація може бути підготовлена в будь якому вигляді: копії відповідей на Ваші листи, копії справ тощо.

Запрошуються 1 представник з однієї Організації. Також можлива участь в підготовці матеріалу без фактичного приїзду на Форум.

Забезпечення готелем можливо лише для тих, хто проживає найвіддаленіше.

Форум буде проведений за підтримки UNDP.

Він буде проходити один день у місті Дніпрі.Дата проведення форуму точно поки не вирішена, можлива з 10.12.18 - 14.12.18 (в залежності від Ваших відповідей).

Для участі необхідно заповнити форму бажано до 11.11.2018 - https://docs.google.com/forms/d/1Cr6HroA4r5IlkNHFZAmcnfeJXX02ZnKE_fKzw6wC-Yg/edit

Уточнення: можливо заповнення форми і пізніше (форма не буде закриватись до самої дати проведення), але треба буде окремо повідомляти нас про Ваше бажання участі по телефону, вказаному в даній новині. 

Контакти

  • Тел. для питань - 0505304977 Лілія Вірьовкіна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.