bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як захистити дітей, постраждалих від війни на Донбасі
31.08.2018

Правозахисників, журналістів, громадських активістів на відкриту дискусію на тему  «Захист прав дітей, які постраждали внаслідок військових дій». Дискусія відбудеться 6 вересня о 10:30 в Українському кризовому медіа - центрі. 

За даними експертів Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в Україні за період з 14 квітня 2014 року по 15 травня 2018 року, внаслідок конфлікту на Донбасі загинуло щонайменше 140 дітей. Більше 230 тис. дітей стали переселенцями. Війна та окупація загрожує позбавити радощів дитинства ціле покоління українських дітей. На противагу цьому держава передбачила механізм соціального захисту постраждалих внаслідок війни дітей, у тому числі і через отримання спеціального статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів. Однак через існуючі в законодавстві недоліки цей офіційний статус отримали одиниці.

У квітні 2018 року були внесені зміни, які спрощували порядок отримання дитиною цього статусу. Та навіть після цього впродовж останніх трьох місяців до радників з питань внутрішньо переміщених осіб по всій Україні надходять звернення громадян, які заявляють про труднощі при отриманні статусу, оформленні відповідної соціальної допомоги. Чому виникли ці труднощі і як їх подолати спробують відповісти учасники експертної дискусії.

Запрошуємо взяти участь в дискусії представників міжнародних та національних правозахисних організацій, активістів, журналістів та інших зацікавлених в цій темі громадян.

Перелік спікерів:

Олександра Магурова, радниця з питань ВПО у Києві

Валерія Вершиніна, менеджерка програми «Радник з питань ВПО»

Наталія Онопрієнко-Капустіна, начальник Служби дітей та сім’ї Київської обласної держадміністрації.

Людмила Калгіна, в.о директора Київського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

В якості спікерів також запрошені представники Міністерства соціальної політики України, Офісу Уповноваженого Президента України з прав дитини  та інші.

Контакти

  • (066) 488-62-23 Олександр Кореньков

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.