bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Другий краєзнавчий велопробіг відбудеться у Покровську
09.08.2018

Цього разу любителів велопрогулянок та історії чекає поїздка в Добропілля. Нагадаємо, що перший велопробіг-екскурсія з Покровська в село Шевченко проходив в кінці липня.

Цього разу любителів велопрогулянок та історії чекає поїздка в Добропілля. Подолавши відстань у 32 км, учасники дізнаються, хто з місцевих поміщиків став прототипом для героїв роману «Війна та Мир» Л.Н. Толстого, чи був у селі Добропільського району Петро I, звідки взялася назва «Добре Поле» і багато іншого. Захід відбудеться 11 серпня, в суботу. Виїзд о 10:00 з Покровська, вул. Захисників України, 1 (колишній автосалон).

Нагадаємо, що перший велопробіг-екскурсія з Покровська в село Шевченко проходив в кінці липня. У заході взяло участь понад 30 осіб. Велосипедисти з’їхалися з різних куточків Донецької області: жителі Покровська, Мірнограда, Селидово, Краматорська, сіл Покровського району приєдналися до історичної велопрогулянки.

«Ми проводимо велопробіги-екскурсії, так як хочемо сприяти розвитку велоспорту в нашому місті і районі. Також наша команда бажає допомогти в створенні умов для локального туризму. Саме тому ми вибираємо місця, відомі своїми історичними та етнографічними пам’ятками, і організовуємо туди велопрогулянки», – розповідає Ірина Карнаухова, координаторка громадського простору «Без обмежень».

За словами Ірини Карнаухової незважаючи на те, що, як і більшість міст Донеччини, життя в Добропіллі активно почало розвиватися в період розробки кам’яного вугілля, це місто має свою унікальну особливість. «До 2010 року Добропілля було найменшим у світі містом, в якому ходив тролейбус», – розповідає Ірина. – «Учасників велопробігу чекає безліч цікавих фактів, адже екскурсію для нас проведе краєзнавець, який знає про це місто дуже багато»,  – підсумувала Ірина.

Окрім живописних пейзажів, повз які буде проходити маршрут, учасники пробігу поринуть в атмосферу історії.

Бажаючі можуть зареєструватися за телефоном +380 (95) 537 00 12, +380 (63) 990 59 31 Дмитро. Їжею і напоями забезпечують організатори – Громадський простір «Без обмежень».

Велопробіг організовують ГО «Нова Дружківка» в партнерстві з громадським простором «Без обмежень» та виконується в рамках Проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

  • +380 (95) 537 00 12
  • +380 (63) 990 59 31 Дмитро

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.