bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл щодо зміцнення місцевої самоорганізації
03.07.2018

БО «БФ«Карітасу Краматорськ» запрошує вас на круглий стіл: «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України».

Час та дата проведення: 12.00-12.45, 4 липня 2018 року.

Місце проведення: місто Слов’янськ, вул. Вчительська, 2-а, у приміщенні Слов’янського Центру громадського та соціального розвитку БО БФ «Карітасу Краматорськ».

Склад учасників: мешканці міста, громадські діячі, працівники органів влади, журналісти.

Мета круглого столу: обговорення проблем щодо інтеграції осіб та груп, які постраждали від конфлікту, посилення їх готовності до миробудування, посилення стійкості громад шляхом соціального згуртування та посилення їх можливостей.

Планується обговорити такі питання:

  1. Презентація діяльності проекту, перспективи для громади (Овчаренко Вадим, координатор проекту)
  2. Ознайомлення з діяльністю партнерської ГО «Крила надії», яка долучається до реалізації проекту (Афоніна Євгенія, психолог)
  3. Про актуальність семінару-тренінгу «Налагодження якісних комунікацій шляхом ненасильницького спілкування» (Міщенко Наталя, психолог)
  4. Інформування про підтримку ініціативи громад зі створення ОСББ (Овчаренко Вадим, координатор проекту).

Організатори презентації:

Модератор даного заходу – Овчаренко Вадим, координатор проекту «Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України» БО «БФ «Карітасу Краматорськ»».

Контактна особа – Овчаренко Вадим (тел. 0500484729, [email protected]).

 Проект орієнтований на охоплення потреб таких груп населення:

ВПО з Донбасу та Криму, які в даний час проживають на постійній основі на території реалізації проекту та потребують негайної або довгострокової стабілізації психологічного стану.

Колишні учасники бойових дій та їхні члени сім’ї, які після повернення визначили зниження якості життя та збільшення кількості конфліктів у сім’ях та громадах.

• Підкатегорія: колишні учасники бойових дій, які є ВПО, з додатковим проблемним питанням, - вони не можуть повернутися додому, до непідконтрольної Урядом України території, оскільки вони вважаються зрадниками.

Вразливі члени місцевих громад, які набули такого статусу в умовах соціальної кризи, що призвело до значного зниження фізичного, психологічного або матеріального добробуту або соціальної депривації людини.

Активні члени громад в містах реалізації проекту, зацікавлені в заходах спільнот, волонтерів та заходах з миробудування.

 Діяльність і перспективи проекту:

Організація тренінгів з ненасильницького спілкування та медіації для громади.

Проведення тренінгів з підвищення стійкості до стресу, вирішення конфліктів та сприяння миробудуванню. Це допоможе бенефіціарам вирішувати конфліктні ситуації, уникаючи практики насильства та розвивати індивідуальні навички медіації.

Проведення відкритих заходів, спрямованих на примирення та миробудування:

Заплановано, що заходи, які будуть проводитися для цільових груп проекту, будуть спрямовані на подолання існуючих протиріч у місцевих громадах. Будуть проведені заходи, спрямовані на зміцнення “соціальної структури” місцевих громад та сприяння зв’язкам через існуючі конфлікті лінії. Види діяльності включають тренінги, діалогові процеси, кіноклуб, спортивний клуб, вуличні акції тощо.

Інформаційні заходи з залучення активних місцевих людей та груп, пов’язаних із самоорганізованими групами за інтересами або соціальними / культурними клубами. Зацікавлені особи будуть залучені через інтенсивну медіа-кампанію за допомогою інформування місцевих зацікавлених сторін у державному та некомерційному секторах, церковних громадах, навчальних закладах тощо.

Розвиток потенціалу активістів місцевих громад та самоорганізованих груп через:

• Забезпечення наявності простору, технічної та матеріальної підтримки громадських активістів та груп.

• Проведення навчальних семінарів для місцевих громад та груп.

• Проведення презентацій щодо методології для місцевих громад та груп.

Після круглого столу у приміщенні Центру буде представлена пересувна банерна виставка Львівського музею історії релігії про життя і творчість Митрополита Андрія Шептицького та Йосипа Сліпого. Виставка триватиме з 13-00 до 15-00.

 Проект реалізується БО «БФ «Карітас Краматорськ»» за підтримки МБФ «Карітас України» та Католицької Церкви Німеччини Renovabis.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.