bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У смт Опішня відбудеться публічне обговорення стратегічних напрямків розвитку громади
03.05.2018

4 травня о 14:00 у смт Опішня Полтавської області буде проведено публічне обговорення на тему «Розробка стратегічного бачення розвитку Опішнянської ОТГ. Формування плану соціально-економічного розвитку територіальної громади».

В рамках заходу відбудеться публічне обговорення стратегічних напрямків розвитку Опішнянської громади. Учасники спільно з експертами ГО «НОВА Енергія» сформують перелік перспективних проектів та заходів, на які доцільно спрямувати рентні кошти, що надходитимуть від нафтогазової галузі протягом 2018 року, а також спробувати залучити зовнішнє фінансування шляхом подання проектних пропозицій на регіональні, національні та міжнародні конкурси.

Під час практичної частини заходу громадські активісти та представники селищної ради почнуть роботу над формуванням плану соціально-економічного розвитку територіальної громади. Планується розглянути можливі стратегічні напрямки розвитку громади, сформулювати стратегічні та операційні цілі, серед яких посилення туристично-рекреаційного потенціалу, збалансований розвиток видобувних галузей та використання природних ресурсів, активізація підприємницької діяльності, покращення місцевої інфраструктури, благоустрій території та багато іншого.

До участі у заході запрошуються усі небайдужі мешканці Опішнянської громади –  представники органів місцевого самоврядування, депутати селищної ради, працівники соціальної сфери, активні громадяни та ЗМІ.

Довідково. Метою проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» є запровадження дієвих демократичних практик публічного й ефективного управляння фінансовими потоками на місцях шляхом реалізації пілотних проектів з розробки стратегічних планів розвитку видобувних регіонів, враховуючи перспективні фінансові надходження до місцевих бюджетів у вигляді рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату. Захід організується ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Проект запроваджено на підтримку Ініціативи прозорості видобувних галузей в Україні, основним завданням якої є забезпечення прозорості в управлінні природними ресурсами країни і розкриття державних доходів від видобувного сектора.

Місце проведення: Полтавська обл., Зіньківський р-н., смт Опішня, вул. Перемоги, 3.

Початок реєстрації: 13:30.

Контакти

  • ГО «НОВА Енергія»
  • [email protected]
  • +380979257249
  • +38 095 00 84 991
  • http://nova-energiya.org
  •  https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.