bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

22 березня відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу «Благодійна Україна–2017»
21.03.2018

22 березня 2018 року о 18:00 у колонній залі Київської міської державної адміністрації (м. Київ, вул. Хрещатик, 36) відбудеться церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017». 

Найкращі благодійники, благодійні організації та практики 2017 року вже визначені та будуть удостоєні титулу «Янгол добра». Серед учасників конкурсу «Благодійної України-2017» – бізнес, громадські, волонтерські та благодійні організації і спільноти, фізичні особи, дитячі і молодіжні колективи, навчальні заклади, гуртки, об`єднання громадян, засоби масової інформації, тощо з усіх куточків України та світу. 

На Національний конкурс «Благодійна Україна – 2017» надійшло 1054 заявки у 21 номінацію. У порівнянні з попереднім конкурсом кількість номінацій було зменшено на одну, проте кількість регіональних конкурсів зросла з 6 до 11. На сьогоднішньому етапі конкурс  є відомим та визнаним благодійниками усієї країни, щороку заявки для участі у конкурсі надають все більше і більше регіональних організацій. Номінація «Допомога з-за кордону» залучає дедалі більше закордонних організацій для участі у конкурсі. Зокрема у цьому році, у конкурсі брали участь організації з Німеччини, Польщі, США, Канади, Угорщини, Туреччини, Данії, Швеції, Люксембургу, Франції. 

Історія: Національний конкурс «Благодійна Україна» -  щорічний всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» - проводиться з 2012 року.  1 листопада 2017 року стартував прийом заявок на  Національний конкурс «Благодійна Україна – 2017».

Національний конкурс «Благодійна Україна-2017»: 1 листопада 2017 року стартував прийом заявок на  Національний конкурс «Благодійна Україна – 2017». Збір заявок тривав до 19 лютого 2018 року. Національна експертна рада (керівний орган, який визначає лауреатів та переможців конкурсу на загальнодержавному та регіональному рівнях конкурсу) працювала до 17 березня. 20 березня на прес-конференції були оголошені імена лауреатів конкурсу: по три (чотири) лауреати у кожній із номінацій. На електронну адресу Оргкомітету конкурсу надійшло 1054 заявки. Для порівняння, на конкурс «Благодійна Україна – 2016» - 722,  на конкурс «Благодійна Україна – 2015» надійшло 712 заявок, на конкурс  «Благодійна Україна – 2014» - 312. У цьому році на загальнодержавному рівні переможців визначали у 21 номінації, які у свою чергу поділилися на 15 основних, 3 індивідуальні та 3 спеціальні. Найбільша кількість заявок надійшла у такі номінації: молодіжна та дитяча благодійність – 149 заявок, благодійність у соціальній сфері – 136 заявок, благодійна акція – 122 заявки.

22 березня 2018 року будуть підведені підсумки «Благодійної України-2017» - на церемонії нагородження будуть названі переможці – найкращі благодійники, благодійні організації та практики 2017 року, які удостояться титулу «Янгола добра».

Основні колективні номінації «Благодійної України-2017»:

1.Благодійність великого бізнесу.

2.Благодійність середнього бізнесу.

3.Благодійність малого бізнесу.

4.Корпоративна благодійність.

5.Колективне волонтерство.

6.Всеукраїнська благодійність.

7.Регіональна благодійність.

8.Благодійність в охороні здоров’я.

9.Благодійність в освіті та науці.

10.Благодійність в культурі та мистецтві.

11.Благодійність в соціальній сфері.

12.Благодійність в захисті України.

13.Благодійність неурядового сектору.

14.Молодіжна та дитяча благодійність.

15.Благодійна акція.

Індивідуальні номінації «Благодійної України-2017»:

1. Громадянська благодійність.
2. Меценат року.
3. Волонтер року.

Спеціальні номінації «Благодійної України-2017»:

1. Народний благодійник. 
2. Благодійність у медіа. 
3. Допомога з-за кордону. 

Регіональні  етапи конкурсу. В рамках Національного конкурсу також проходять і регіональні  його етапи. Цього року проходять 11 регіональних конкурсів в таких областях: Хмельницька, Одеська, Житомирська, Херсонська, Львівська, Вінницька, Чернівецька, Миколаївська, Харківська, Донецька та Київська. На сьогоднішній день уже відбулись церемонії нагородження переможців регіональних конкурсів: «Благодійна Буковина – 2017» (14 березня), «Благодійна Вінниччина» (15 березня), «Благодійна Миколаївщина – 2017»  (16 березня), «Благодійна Одещина» (20 березня), «Благодійна Київщина»  (20 березня 2018 року). Наступні на черзі:  23 березня – «Благодійна Житомирщина, 24 березня – «Благодійна Львівщина», 29 березня – «Благодійна Харківщина». В кінці березня на початку квітня пройдуть регіональні конкурси «Благодійна Хмельниччина», «Благодійна Донеччина», «Благодійна Херсонщина». 

Запрошуємо усіх на церемонію нагородження найкращих благодійників України.

Участь у церемонії – за умови попередньої реєстрації. Зареєструватися можна надіславши лист з ПІБ та назвою організації  на електронну адресу: [email protected], вказавши у темі листа «Реєстрація на церемонію нагородження».

Докладніша інформація та акредитація ЗМІ за телефоном (067) 164 04 11, електронна пошта: [email protected].

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.