bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як протистояти пропаганді та інформаційній війні? Дискусія та презентація книги (Харків)
19.02.2018

 22 лютого 2018 року в Харкові Інтерньюз-Україна представить книгу «Слова та війни» про протистояння України кремлівській пропаганді, обговорить рекомендації для української влади, міжнародних урядів та організацій. До участі в дискусії запрошують журналістів та експертів.

Питання боротьби із російською пропагандою в умовах інформаційної війни гостро постало перед ЗМІ України. Щоденно кожному журналістові та редактору доводиться не лише створювати новини, а й аналізувати їхню достовірність та релевантність. 

У четвер, 22 лютого, о 17.30 Харківському антикризовому інфоцентрі (вул. Свободи 7/9) відбудеться дискусія, що має на меті зробити зріз експертного середовища щодо впливу пропаганди на інформаційний простір Харкова та регіону, проблемні аспекти верифікації та критичного сприйняття фейків, найгостріші кейси та виклики 2018 року.

Також, під час заходу буде презентовано видання “Слова та війни: Україна в боротьбі з кремлівською пропагандою”, що окреслює конкретні загрози російської пропаганди суспільній думці та медіа в Україні. У книзі описані способи, у які Кремль намагається вести свою інформаційно-психологічну війну як проти України, так і проти демократичних цінностей загалом.

Головна мета обговорення 22-го лютого – залучити якнайширше коло українських журналістів та експертів для формування детальних рекомендацій як для української влади, так і для міжнародних урядів та організацій. 

На обговоренні експерти та журналісти торкнуться таких питань:

  • В чому ключові небезпеки впливу російської пропаганди у Харкові та в регіоні?
  • Що робити українській владі, місцевій владі, міжнародним інституціям, активістам та журналістам для протистояння дезінформації та інформаційно-психологічній війні?
  • На що слід звертати увагу міжнародної спільноти?

Інтерньюз-Україна запрошує приєднатися до дискусії редакторів, журналістів, брогерів, громадських активістів та усіх зацікавлених тематикою. Учасники прес-конференції отримають примірник видання “Слова та війни: Україна в боротьбі з кремлівською пропагандою” українською мовою.

Дискутантами виступлять (оновлюється): Андрій Кулаков, директор із програмної діяльності ГО “Інтерньюз-Україна”; Володимир Єрмоленко, Директор відділу європейських проектів  ГО “Інтерньюз-Україна”, головний редактор та співавтор видання, Віктор Пічугін,журналіст, Громадське Харків.

Модеруватиме Наталія Курдюкова, керівниця медіапроекту «Накипело».

Де? Харківський антикризовий інфоцентр. Харків, вул.Свободи 7/9,
Коли?  17.30-19.00, четвер 22 лютого 2018.

За додатковою інформацією звертайтесь до Саврун Марії за телефоном +38 063 120 15 39 або [email protected]
  
Захід проводиться за підтримки програми «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз-Нетворк» та фінансової підтримки АМР США.

 

 

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.