bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Третій етап фестивалю «У світі Астрід Ліндгрен»
29.01.2018

ІІІ етап фестивалю «У світі Астрід Ліндгрен» відбудеться 17 лютого 2018 року, у День спонтанного виявлення доброти, у Полтаві, і проводиться за підтримки Посольства Швеції в Україні з нагоди 110-річчя з дня народження письменниці.

На третьому етапі фестивалю буде представлено три номінації. 

  • «Літературознавство та читацька компетентність 

(знавці творчості Астрід Ліндгрен)»: за повістями «Ми на острові  Сальткрока», «Расмус-волоцюга» та «Брати Лев’яче Серце».

  • Номінація «Соціальна творчість» 

Астрід Ліндгрен зображувала дітей, які не бояться розв’язувати. проблеми. Саме на цей аспект її творчості звертає увагу ця номінація.

Учасником фестивалю у цій номінації може стати будь-яка дитина/молода людина віком від 6 до 18 років (особисто чи у складі групи). Учасник/и мають презентувати доброчинний проект, акцію, вчинок, які було здійснено за власною ініціативою. 

Форма презентації: розповідь із ілюстраціями у будь-якій формі (фотовиставка, комп’ютерна чи відеопрезентація тощо). Просимо звернути увагу, що не може бути подано проекти, які здійснено на заклик інших організацій.

  • Номінація «Журналістика»

Представляються репортажі, інтерв’ю, статті, історії, де висвітлено практики, які фіксують соціальну активність дітей і юнацтва (з фотоілюстраціями). 

Це мають бути ще не опубліковані матеріали про те, як діти та молодь вирішують проблеми та покращують життя суспільства чи конкретних людей. Кращі матеріали буде надруковано в регіональних та всеукраїнських виданнях. 

Довідка

Перший етап фестивалю, що відбувся 14 листопада – у день народження письменниці, був дуже успішним. В ньому взяли участь понад 250 учасників – із різних куточків України та учні школи №105 імені Астрід Ліндгрен із Варшави.

Другий етап, що відбувся 16 грудня, також об’єднав близько 200 юних художників, знавців творчості Астрід Ліндгрен і культури Швеції, а почесним його гостем стала пані Луіз Морсінг – Перший секретар, Заступник Голови Місії Посольства Швеції в Україні. 

 

Контакти

  • Олена Крамарева
  • ГО Педагогічний центр «Академія», Посольство Швеції в Україні
  • +380689320637

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.