bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Демократичні практики управління Опішнянськими коштами
09.01.2018

10 січня 2018 року о 11:00 в смт. Опішня Полтавської області відбудеться практичний семінар «Статут громади. Інструменти демократії участі та стратегія розвитку Опішнянської селищної ради». Захід організовано ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні».

Метою заходу є обговорення механізмів ефективного використання рентної плати від видобутку вуглеводнів у Опшнянській селищній раді (згідно з Законом України № 1793-VIII починаючи з 2018 року 1% ренти зараховуватиметься до селищного бюджету, на території яких ведеться видобуток). Експерти ГО «НОВА Енергія» допоможуть представникам громади обрати дієві демократичні механізми, за допомогою яких будь-який житель громади матиме змогу брати участь у визначенні пріоритетних напрямків розвитку та вносити власні пропозиції стосовно того, на які проекти й ініціативи краще витратити надход

Під час семінару буде організовано проведення анкетування серед місцевих жителів для визначення стратегічних напрямків розвитку, обговорення створення статуту громади та презентовано кращі українські практики впровадження бюджету участі.

До участі у заході запрошуються представники профільних громадських організацій, фондів розвитку громад, органів місцевого самоврядування, депутати селищної ради, громадськості та ЗМІ регіону.

Метою проекту «Прозоре управління коштами, отриманими від видобутку вуглеводнів на місцевому рівні» є запровадження на прикладі пілотних громад дієвих демократичних практик публічного й ефективного управляння фінансовими потоками на місцях шляхом реалізації пілотних проектів з розробки стратегічних планів розвитку видобувних регіонів, враховуючи перспективні фінансові надходження до місцевих бюджетів у вигляді рентної плати за користування надрами для видобування нафти, природного газу та газового конденсату. Проект реалізується ГО «НОВА Енергія».

Місце проведення: Полтавська обл., Зіньківський р-н., смт.Опішня, вул.Перемоги,3 Початок заходу: 11:00.

Сайт ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org

Сторінка ГО «НОВА Енергія» у Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Контактна особа та контакт для акредитації й реєстрації :

Віталій Филенко

тел.: +38 095 00 84 991

e-mail: [email protected]

Контакти

  • ГО “Нова енергія”
  • +38 095 00 84 991
  •  [email protected]
  • Віталій Филенко
  • ГО “Нова енергія”
  • [email protected]
  • +38 095 00 84 991
  • http://nova-energiya.org https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.