bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як запровадити дієвий контроль ефективності бюджетних програм у Миколаєві?
04.12.2017

5 грудня 2017 року о 14-00 (малий зал Миколаївської міської ради, вул. Адміральська 20, м. Миколаїв) відбудеться засідання Експертно-громадської ради виконавчого комітету миколаївської міської ради (далі ЕГР).

c59cda6c427f5f430d1428a92b15ffe8

Основне питання порядку денного – «Як запровадити дієвий контроль ефективності бюджетних програм у Миколаєві?». Доповідач - заступник голови ЕГР, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін

У доповіді -  огляд результатів дослідження ФРММ «Механізми участі громадськості в управлінні місцевими фінансами» та презентації моніторингу стану конання рекомендацій Державного фінансового аудиту бюджетних програм благоустрою міста Миколаєва за 2013-2014 роки та 9 місяців 2015 року у контексті висновків громадського аудиту доброчесності запровадження програмно-цільового методу (ПЦМ) та прогнозної ефективності витрачання коштів бюджету 2017 р.

Презентація громадського аудиту на https://drive.google.com/open?id=1Cqgu00AaN-lO9pemaMt8yTF-n85E7ijH

Будуть запропоновані рекомендації щодо налагодження дієвої системи громадського контролю у виконавчих органах міської ради. А саме :

  • Методика оцінки ефективності реалізації міських цільових (галузевих) програм та бюджетних програм, що виконуються в їх складі,  які  фінансуються за рахунок коштів бюджету міста  Миколаєва (далі методика внутрішнього аудиту)
  • Проект рішення міськвиконкому «Про з організацію внутрішнього контролю в виконавчих органах Миколаївської міської ради та у підвідомчих бюджетних установах» .

Презентація Методики внутрішнього аудиту на https://drive.google.com/file/d/1kRIkjAfiMsY243QMeY4NH1ErencWl3kz/view .

До компетентного діалогу запрошено з членами ЕГР: в.о міського голови, представників громадськості, фракцій політичних партій у міськраді та міськвиконкому (Департаменту фінансів, Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції; Департаменту ЖКГ, районних адміністрацій, Департаменту економіки та інших головних розпорядників бюджетних коштів міської громади). 

На захід запрошуються місцеві ЗМІ та громадські активісти.

Рекомендації щодо налагодження дієвої системи громадського контролю у виконавчих органах міської ради розроблено в рамках Проекту «Демократичний, прозорий, ефективний бюджет для зеленого, чистого і комфортного м. Миколаєва», який реалізує ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) у партнерстві з Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради та КУ «Агенція розвитку Миколаєва» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства». 

Контакти

  • 47-38-79
  • ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
  • frgn.mk.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.