bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Запорізька книжкова толока
19.10.2016

21-23 жовтня 2016 року у Запоріжжі, у виставковому центрі «Козак-Палац» відбудеться Запорізька книжкова толока – ярмарок і літературний фестиваль, одна з найяскравіших культурних подій Південного Сходу України.

Як обіцяють в оргкомітеті Толоки, упродовж трьох днів фестивалю відбудуться презентації кращих книжкових новинок року, низка івентів для читачів різного віку: панельні дискусії, круглі столи, відкриті лекції. І, звичайно, літературні читання та зустрічі з авторами. Цьогоріч на Толоку завітають Євгенія Кононенко, Олег Шинкаренко, Олександр Міхед, Вахтанг Кебуладзе, Олександр Красюк, Галина Вдовиченко, Галина Пагутяк, Євген Положій, Тарас Лютий, Андрій Бондар, Антон Санченко, Олена Красносельска, Олена Степова, Іван Семесюк, Артем Полежака, Валентин Терлецький та інші.

Одна з центральних локацій фестивалю – сімейний простір «Книголісся». Тут на дітей і батьків чекають зустрічі з дитячими письменниками й ілюстраторами, книжкові презентації, читацький марафон, літературно-музичні перфоманси, театральні імпровізації, ігри, конкурси, подарунки, казкова атмосфера і дружнє спілкування. Серед очікуваних гостей – Сашко Лірник, Олександр Виженко й інші казкарі.

Для громадських активістів працюватиме триденний освітній майданчик – Платформа громадських ініціатив «Простір можливостей», що об’єднає відкритий лекторій та презентації успішно реалізованих проектів нових мешканців Запорізької області. У програмі лекторію – інтерактивні лекції та міні-тренінги на теми історико-культурної та медійної грамотності, економічної спроможності громадських об’єднань, управління проектами.

Для шанувальників образотворчих практик на Толоці працюватиме креативний простір «Візія текстів» – це серія майстер-класів з теми художнього оформлення текстів і книжкової ілюстрації.

Фестивальна програма Запорізької книжкової толоки-2016 реалізується за підтримки міжнародних культурних інституцій. Серед них, зокрема, Ґете-Інститут в Україні, що привозить колекцію кращих дитячих ілюстрованих книжок від Франкфуртського книжкового ярмарку, а також проводить низку заходів для дітей, батьків, видавців і фахівців бібліотечної справи. За підтримки Альянс Франсез Запоріжжя на Фестиваль завітає французький автор Ален Родьє, який презентує фотовиставку та книгу, що присвячені подіям Майдану. А за сприяння Чеського Центру в Києві всі гості Толоки зможуть побачити документальний кіноцикл, створений міжнародною командою кінодокументалістів – «Антологія сучасної української прози – Україна, давай, Україно!».

Спеціальна програма очікує на поціновувачів сучасного театру. У ніч з 21 на 22 жовтня відбудеться «Ніч української драми», де будуть представлені найсміливіші п’єси молодих українських драматургів.

А в ніч з 22 на 23 жовтня відбудеться музично-поетична ніч, на учасників якої чекають виступи інді-гуртів, поетичні конкурси, інтерактиви та спілкування з творчими особистостями з усієї України.

Детальна програма та інформація про заходи Толоки – на сайті http://toloka.net/.

Проект “Запорізька книжкова толока - 2016” виконується в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Проект «Платформа громадських ініціатив «Простір можливостей»» реалізується ГО «Центр мистецтв «Арт-Простір» в рамках проекту «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», що є одною з Ініціатив інфраструктурної програми для України, які фінансуються німецьким урядом та виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Організаційний партнер – Запорізька міська рада. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.