bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виставка «Демократія з дитячого майданчика»
13.04.2016

У рамках Французької весни 2016 року у середу, 20 квітня об 11:00 відбудеться відкриття культурної лабораторії EDUCATORIUM. Новий мистецький простір розпочне свою діяльність виставкою французького фотографа Франсіса Мазюе «Демократія з дитячого майданчика».

Фотовиставка “Демократія з дитячого майданчика” є результатом кількарічного проекту, розпочатого Франсісом Мазюе ще у 2013 році. Французький фотограф зосереджує свою увагу на дитячих майданчиках Києва, відшукуючи неочікувані, дивні, химерні і надзвичайні локації, до яких уже нечутливі очі киян. 

У простір майданчиків фотограф включає характерних персонажів, людей різного соціального статусу, що репрезентують себе серед сюрреалістичних лаштунків – різнокольорових металевих конструкцій та дерев’яних скульптур.

Дитячий майданчик стає платформою для вивільнення колективного несвідомого українського суспільства. Він заповнюється символами, думками, слідами людей. Кожен герой фотографії, показуючи себе у знайомому, рідному йому середовищі, стверджує свою ідентичність, приналежність до зображеного місця, зв’язок зі спільним минулим. 

Майданчик, це матеріальне втілення естетичного спадку радянського минулого, набуває нових сенсів у сучасній свідомості.

“Кожен побачить те, що захоче побачити у цьому проекті, створеному в особливому місці, в Україні, точніше, у її столиці, і в особливий час, саме тоді, коли народ хоче вирішити свою долю. Час, коли формуються нові особистості з власною історією, сподіваннями, прагненнями і одночасно спільними спогадами з дитинства”, - каже Франсіс.

Франсіс Мазюе – французький фотограф, викладач французької мови у Французькому ліцеї імені Анни Київської. Живе і працює у Києві. 
EDUCATORIUM – культурна лабораторія для втілення різноманітних проектів: виставок, освітніх заходів, концертів, майстер-класів та інших подій. 

Виставка працює щодня з 11 до 19 години 20 квітня - 10 травня 2016 року

Вхід вільний

Київ, Рейтарська, 8Б

Контакти

  • EDUCATORIUM
  • (044) 279 5788
  • Київ
  •  Рейтарська
  •  8Б

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.