bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Протягом двох тижнів жителі Одеської області переглянуть документальні фільми про права людини
11.12.2015

З 10 по 20 грудня 2015 в містах Одесі, Татарбунарах, Котовську, Ізмаїлі та ряді інших населених пунктах Одеської області пройдуть покази документальних фільмів у рамках XIІ Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Програма фестивалю в Одеській області передбачає не тільки демонстрацію кращих світових документальних фільмів про права людини, а й наступні предметні дискусії та обговорення, різні право-просвітницькі заходи переважно для молодіжного середовища.

Регіональним партнером та організатором фестивалю в Одеській області виступає Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України». Основним завданням показів є через можливості і потенціал документального кіно про права людини надихнути і залучити українських громадян до захисту своїх прав і боротьбі за демократичні перетворення в Україні.

Програма мандрівного фестивалю в Одеській області передбачає показ 11 документальних фільмів з подальшими дискусіями, обговореннями, право-просвітницькими заходами. Основна частина показів в місті Одесі відбудеться у приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Грушевського (денні покази, 15.00) і коворкінг центрі Impact Hub Odessa (вечірні покази, 19.00). Окремі додаткові покази будуть організовані для студентів «Християнського Гуманітарно-Економічного Відкритого Університету», безробітних в приміщенні Одеського міського центру зайнятості, для правозахисників і представників системи безоплатної правової допомоги в приміщенні Одеського міського центру зайнятості, а також ряду інших аудиторій. В Одеській області фільми, зокрема, подивляться студенти, старшокласники, представники поліції та органів юстиції. Після показів документального кіно в середовищі студентів і старшокласників, заплановано проведення право-просвітницьких семінарів на актуальні правові теми.

Відкрив цьогорічну програму вчора відразу двома показами фільм нідерландського режисера «Козел за голос». Глядачам запропонували подивитися історію, яка оповідає про життя кенійців після виборів, які нещодавно пройшли в їхній країні. Вибори, що відбулися в 2013 році, хоча і не позбавлені підозр у фальсифікаціях, були проведені відносно спокійно в порівнянні з масштабними вибухами насильства чотири роки тому. У середній школі Маджаоні наступне покоління кенійських виборців вчиться демократії. На щорічних шкільних виборах троє учнів змагаються за почесну посаду президента школи. Безмежні ентузіазм і мотивація цих трьох кандидатів віщують жорсткі виборчі перегони. Стрічка «Козел за голос» на фестивалі Docudays UA у 2015 році отримала головну нагороду від Студентського журі. Студенти відзначили її за багатогранність, актуальність і гендерну чутливість.

Крім зазначеного фільму, в приміщенні Одеської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Грушевського та коворкінг центрі Impact Hub Odessa щодня протягом 10-20 грудня глядачі будуть запропоновані для перегляду документальні фільми «Государ», «Викладач англійської», «Довго і щасливо», «Звідки з’являється пил і куди пропадають гроші», «Нульове вплив», «Притулок», «Пропаганда», «Точка відліку», «Габріель повідомляє з чемпіонату світу», «Зламані гілки», «Ніде».

Опис і трейлери фільмів можна знайти на сайті фестивалю Docudays UA http://traveling.docudays.org.ua/2015/program/konkurs/

Вхід на всі заходи ВІЛЬНИЙ.

Увага! У програмі показів можливі зміни. Актуальну інформацію про основні показах, а також про проведення додаткових показів уточнюйте за тел. (048) 716-46-83.

Додаткова інформація:

Docudays UA - єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щорічно протягом останнього тижня березня в Києві. Мета мандрівного фестивалю - сприяти популяризації та розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні. Фестиваль - неполітичний і некомерційний.

По завершенні Docudays UA традиційно представляє кращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. У цьому році найкращі документальні фільми на тему прав людини можуть побачити жителі більше 200 міст і містечок України. Мандрівний фестиваль Docudays UA пройде з жовтня по грудень включно та відвідає Київську, Дніпропетровську, Запорізьку, Івано-Франківську, Кіровоградську, Львівську, Луганську, Полтавську, Херсонську, Чернігівську, Чернівецьку, Тернопільську, Волинську, Донецьку, Житомирську, Харківську, Вінницьку, Одеську, Сумську, Закарпатську, Миколаївську, Рівненську, Хмельницьку області, а також АР Крим.

Організатори фестивалю: Українська Гельсінська спілка з прав людини, громадська організація «Південь», Херсонський обласний фонд милосердя та здоров’я, громадська організація «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв».

Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проходить за підтримки Посольства Швеції в Україні.

Партнери: Державне агентство України з питань кіно, Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини.

Регіональним партнером та організатором фестивалю в Одеській області виступає Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України».

Вхід на всі кіно-покази - вільний. 

Контакти

  • Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України»
  • [email protected]
  • (048) 716-40-18 та (048) 716-46-83
  • http://traveling.docudays.org.ua/
  • https://www.facebook.com/DocudaysUA
  •  twitter.com/DocudaysUA

Коментарі

Людмила Черниш   3056 днів тому   #  

А коли в Житомир! Буде показ?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.