bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Екологічна акція «Човнярі за чисте довкілля!»
03.09.2015

27 червня 2009 року ГО «Спілка човнярів Київщини» разом з ВГО «Асоціація рибалок України» була розпочата безстрокова екологічна акція «Човнярі за чисте довкілля!», метою якої є покращення екологічного стану київських островів

Дата проведення: субота, 5 вересня 2015 року.

Час проведення: з 10:00 до 16:00

Місце проведення: вул. Набережно-Печерська дорога 8, РВП-1 (стоянка човнів).

Доставка учасників на острови приватними човнами.

27 червня 2009 року ГО «Спілка човнярів Київщини» разом з ВГО «Асоціація рибалок України» була розпочата безстрокова екологічна акція «Човнярі за чисте довкілля!» метою якої є покращення екологічного стану київських островів, які входять до складу Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови». За час її проведення вивезено десятки тон сміття з островів, встановлено сотні застережних табличок, постійно проводиться роз’яснювальна робота серед відвідувачів островів.

За ці роки в акції прийняли участь тисячі небайдужих киян, сотні громадських організацій. В цьому році захід підтримала мережа гіпермаркетів «Епіцентр К».

В програмі заходу традиційне прибирання островів роздільним способом та вивіз сміття на пункт прийому комунального підприємства з благоустрою «Плесо». Також ми починаємо їх ідентифікацію та маркування охоронних зон.

З цією метою на островах «Малий» і «Великий» представниками екологічних організацій, човнярською громадськістю, працівниками ТОВ «Епіцентр К» та всіма небайдужими будуть встановлені межові охоронні знаки і інформаційні стенди Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» державних зразків.

Також на територіях київських стоянок човнів будуть розміщені інформаційні банери з правилами поводження на території Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

Довідка:

До Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» входять острови: Муромець, Лопуховатий, Долобецький, Гідропарк, Венеціанський, Жуків, Козачий, Ольжин, Великий, Малий, Дикий та низки островів без назви, всього 34 острови.

Організатор акції:

ГО «Спілка човнярів Київщини», ВГО «Асоціація рибалок України»

Учасники заходу:

 ГО «ВМ СФК «Фенікс»», ГО «ВМ СФК «Видубицький»», ГО «Видибай захист водойм і берегів», Київський крейсерський яхт-клуб КМКЯК, ГО “ВМК “Фрегат”“, Національний екологічний центр України, ГО «Зелена варта», МГО «Ми Українці».

До участі в заході запрошені представники законодавчої та виконавчої влади України, відомі діячі науки та культури.

Світлана Коломієць - Заступник міністра екології та природних ресурсів;

Віталій Кличко  - Голова  Київської міської державної адміністрації;

Микола Томенко - Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи;

Рена Назарова – тележурналістка, громадський діяч, політик;

Ланна Меркулова – экс-солістка групи  (экс -SMS, RED FOX);

Оля Лукачева – джазова співачка;

Лаура Марті – джазова популярна співачка;

Владимир Вірчіс – экс-чемпіон Європи по Боксу;

Олександр Білозор – відомий художник ( Єдиний в Україні який малює під водою);

Володимир Козанєвський – відомий карикатурист.

та інші.

Програма акції:

-       Прес-конференція на тему – «Екологічний стан Дніпровських островів».

-       Встановлення роз’яснювальних банерів з інформацією про правила поводження на території Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» на стоянках човнів.

-       Прибирання човнярами разом з представниками екологічних організацій, преси, відомих діячів культури та мистецтва представників влади островів «Малий» та «Великий» які знаходяться в межах Києва.

-       Встановлення інформаційних стендів Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» державних зразків.

-       Загальний збір на острові «Великий», підведення результатів проведення заходу, інтерв’ю з учасниками, підсумкова прес-конференція, спілкування представників громадськості з  представниками центральної, місцевої влади.

-       Пригощання гостей та учасників рибацькою юшкою та спілкування в неформальній обстановці.

План проведення заходу

10:00 - Збір на місці відправлення;

10:30 – 11:00 - Прес-конференція на тему: «Екологічний стан Дніпровських островів»;

11:00 – 11:30 - Відправка на човнах до місць проведення заходу;

11:30 – 13:00 - Прибирання островів, встановлення межових охоронних знаків і інформаційних стендів Регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», підготовка і загрузка сміття на човни-сміттєвози.

13:00 - Загальний збір на острові «Великий», підведення результатів проведення заходу, інтерв’ю з учасниками, підсумкова прес-конференція, спілкування представників громадськості з  представниками центральної, місцевої влади.

14:00 Закінчення офіційної частини заходу.

14:00 – 16:00 -  пригощання учасників і гостей рибацькою юшкою та неформальне спілкування.

Запрошуємо Вас взяти участь в проведені заходу підтримавши ініціативи громадськості в покращенні екологічного стану України та вихованні в свідомості громадян культури поводження з навколишнім природним середовищем.

Акредитація обов’язковa

Контакти

  • (063) 441-25-66 Віктор
  • (067) 140-01-24 Олександр

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.