bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виставка живопису Оксани Грек «Мамині казки»
23.04.2015

Художниця живе в мальовничому місті Ніжин, що на Чернігівщині. «Мамині казки»  – цикл картин, які мають теплу душу. А нещодавно вийшла в світ книжечка «Теплі мамині казки»  прекрасної поетеси Тетяни Череп-Пероганич, проілюстрована картинами Оксани Грек.

 «Вони створені з любов’ю й теплом, аби подарувати Вам те, що живе в моєму серці»  – каже Оксана. Усе  найважливіше в нашому житті відбувається  раптово й непомітно. Так і живопис  два з половиною роки тому підкрався тихенько, мов той кіт-муркіт, зігрівся на серці Оксани Грек та й став намурличувати казки. Тепер художниця навіть уявити не може, як би жила без цього! А полотна – мов кохані діти, яких вона носить під серцем, народжує,  любить...

Перша картина «Сонечка» з серії «Мамині казки»  з’явилася  восени 2012 року. Оксана Грек не мала якогось навмисного задуму, конкретної ідеї. Лише інтуїція, політ душі, любов художниці до своїх донечок, задоволення від гри з кольором, фарбою та  мастихіном... 

У  процесі творчої роботи Оксана Грек стала помічати, що створюється картина, на яку хочеться довго-довго дивитися, і від того стає  затишно й гарно. Спонтанна гра між фарбою та мастихіном надала картині стилю декоративного живопису.

А вже за рік  з’явився задум створити цілу  серію подібних полотен. Таких, які б радували не лише діточок, а й дорослих. Адже немає жодної людини, яка б не хотіла бодай на мить повернутися в дитинство. Туди, де немає жодних проблем, завжди затишно й гарно і де про тебе турбуються люблячі люди.  Кожна нова, написана на полотні історія – це теплий спогад з минулого, відчуття повного щастя від того, що маєш щасливу родину та мрії про щось світле і гарне. 

Головним героєм  у «казках» є мудрий і турботливий  Кіт та дітки  (зазвичай дівчатка), про яких він піклується: читає казки на ніч, годує, купає, в’яже на зиму теплі вовняні носочки… І лише іноді він дозволяє собі відпочити та поніжитися у  гарбузовій джакузі за келихом теплого молока або пограти на гітарі, перебуваючи у творчому натхненні.

Пан Гарбузович  (так називає кота художниця)  –   то є втілення батьківської або прабатьківської турботи й любові, він творець  затишку і Той, Хто оберігає. Гарбузович  жити не може без українського села,   хоча живе у місті, зрештою він і є – дорога туди, де завжди усе найкраще.  А іноді кіт – то, мабуть, і сама художниця.

«Мамині казки» – це  окремий світ, сповнений щастя, тепла та миру, світла і яскравих кольорів. Приходьте зі своїми рідними людьми на цю дивовижну виставку, саме в нас живе ота дитяча, тепла й щира казка, за якою ви так скучили!

Вхід вільний! Щиро запрошуємо!

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:

Україна, м. Київ

вул. Хорива, 19-В

ст. м. Контрактова площа

(вихід з метро в бік Верхнього і Нижнього Валів)

Час роботи виставкового центру:

Пн.-Пт. – 10:00 – 19:00   Сб. – 10:00 – 18:00     Нд. – вихідний

Із питань акредитації на відкриття виставки, стосовно отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів  –  звертайтеся до Ольги Музиченко

 за № тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected]

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.