bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Круглий стіл “Сільський туризм - важливий чинник сільського розвитку”
19.11.2013

22 ЛИСТОПАДА 2013 РОКУ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ ВІДБУДЕТЬСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «СІЛЬСЬКИЙ ТУРИЗМ – ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК СІЛЬСЬКОГО РОЗВИТКУ»

 

Українське село, яке завжди відігравало особливу роль у житті українського суспільства, на сьогодні зазнало значних матеріальних і демографічних втрат.Якщо невідкладно не вжити заходів на підтримку сільського розвитку на сталій основі (насамперед шляхом диверсифікації економіки, зайнятості та доходів населення), демографічна і поселенська криза може охопити до 48-50% загальної кількості районів. Ситуація із зайнятістю та можливостями працевлаштування на селі оцінюється як катастрофічна. Саме лише сільськогосподарське виробництво та зайнятість в аграрному секторі не в змозі забезпечити належний рівень доходів як основи якісних умов життя селян.

У зв’язку з цим існує об’єктивна необхідність диверсифікації сільської економіки, зокрема, на основі обрання особистими селянськими господарствами нового для сільського господарства стратегічного напряму розвитку – диверсифікації своєї діяльності, яка не потребує значних капіталовкладень ззовні, зокрема – державних, але гарантує отримання високих кінцевих результатів як для приватного сектору економіки, так і для суспільства в особі держави.

Класичним прикладом тут може бути сільський зелений туризм, у якому людські, матеріальні, земельні ресурси особистих селянських господарств, вироблена в них продукція використовуються для надання послуг із розміщення, харчування й інших форм обслуговування туристів і відпочиваючих.

Мета круглого столу – обговорити актуальні питання подальшого розвитку сільського зеленого туризму в контексті  Проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про особисте селянське господарство» щодо розвитку сільського зеленого туризму», реєстр. № 2530а та Проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування наданих послуг у сфері зеленого туризму», реєстр. № 2529а.

На зустріч запрошені: народні депутати України, представники Адміністрації Президента України, Міністерства доходів та зборів України, Міністерства аграрної політики та продовольства, Державного агентства України з туризму та курортів, представники громадських організацій, власники особистих селянських господарств.

Організатори круглого столу:

  • Підкомітет з питань розвитку туризму, курортів та рекреаційної діяльності Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму
  • ГО «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні»

Місце проведення круглого столу: вул. Садова, 3а, к. 1016 (зал засідань Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму)

Початок заходу: 14:00

Акредитація триватиме до 16:00 20 листопада 2013 року за тел.: (067)-243-6355,

 e-mail: Olga sushytska <[email protected]>

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.