bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Обрання постачальника послуг для доопрацювання сайту «Українська енергетика»
13.03.2018

Громадська організація «ДІКСІ ГРУП» оголошує конкурс пропозицій для обрання постачальника послуг для доопрацювання сайту «Українська енергетика» та онлайн-карти енергетичного сектору в рамках проекту USAID «Прозора енергетика». Дедлайн - 10 квітня 2018 року.

«Українська енергетика» (http://ua-energy.org/) є унікальною платформою для розкриття, аналізу та оприлюднення інформації в енергетиці. У 2017 році сайт оновлено в рамках проекту «Прозора енергетика», який виконує аналітичний центр DiXi Group за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проект спрямований на боротьбу з корупцією та поліпшення фінансової прозорості в енергетичному секторі України.

Ексклюзивним елементом сайту є інтерактивна онлайн-карта енергетичного сектору (http://map.ua-energy.org/), яка показує рух енергетичних ресурсів від моменту виробництва до споживання та покликана роз’яснити користувачам, яким чином енергоресурси (тепло, газ, електроенергія і нафтопродукти) потрапляють до них. Обравши конкретний елемент у відповідних 4 ланцюжках, користувач може побачити наступні рівні інформації: 1) загальну довідкову інформацію, 2) дотичні набори статистичних даних з візуалізацією (з можливістю самостійно завантажити набір даних і працювати із ним), 3) дотичні до теми розслідування, 4) «чорні скрині» (ситуації або проблеми, коли інформація свідомо не публікується, публікується не повністю чи є взагалі прогалини в отриманні цих даних).

Опис очікуваних послуг:

1) розширення функціоналу онлайн-карти для відображення додаткового рівня інформації - фінансових та фіскальних даних;

2) внесення змін та доопрацювання сайту «Українська енергетика».

Будь-які зміни до системи управління та функціоналу Web-сайту «Українська енергетика» та, зокрема, онлайн-карти мають зберігати їх цілісність та користь для користувачів. З цією метою програмні рішення мають враховувати наступні технології, на яких побудовано Web-сайт:

●     HTML/SASS/JS;

●     Bootstrap;

●     JQuery + JQuery UI;

●     Ruby on Rails.

Рішення мають також враховувати адаптивну верстку Web-сайту для мобільних пристроїв (з урахуванням основних розмірів екранів), що відповідає вимогам тесту Google Friendly, а також дублювання контенту у двох мовних версіях (українська+англійська, з можливістю тимчасової деактивації).

Короткий опис очікуваних робіт

1. Розширення функціоналу для роботи із фінансовими даними

  • База фінансових і фіскальних даних повинна мати декілька рівнів:
  • Базовий рівень - набори даних, що є вихідними для побудови та розрахунку даних наступного рівня:
  • база юридичних осіб. основні елементи: ЄДРПОУ, назва, адреса, структура власності, види діяльності за КВЕД, наявні ліцензії;
  • база елементів Web-сайту енергетичної карти (включає в себе перелік елементів, що відображаються в інтерфейсі карти). Необхідна для побудови зв’язків всіх даних із елементами Web-сайту енергетичної карти.

Другий рівень - набори даних, які представляють собою інформацію про юридичні особи:

  • фінансова звітність компаній по роках (стандартизовані форми);
  • структура собівартості компаній;
  • структура виручки компаній;
  • стан розрахунків;
  • інші набори даних.

Третій рівень - набори даних, які розраховуються на основі даних другого рівня:

  • об’єм ринку та частка компаній на ринку;
  • датасети з показниками дохідності компаній;
  • датасети з показниками ліквідності;
  • датасети з показниками стійкості;
  • датасет оплати праці;
  • датасети аналізу основних засобів;
  • датасети дивідендної політики;
  • датасети сплати податків;
  • тощо.

База даних побудована ієрархічно, проте набори даних третього рівня мають зв’язки “багато до багатьох”, тобто використовують різні дані баз вищого рівня.

Виконавець має запропонувати програмні рішення з розширення функціоналу системи адміністрування онлайн-карти з метою управління цією базою даних та її відображення на онлайн-карті.

Така система повинна дозволяти імпорт, ручне внесення наборів даних, їх перегляд, редагування (зміну, доповнення, скорочення, чистку тощо), у тому числі обробку відповідно до заданих адміністратором формул та зв’язків між наборами даних, керування їх відображенням на онлайн-карті.

Значення наборів другого рівня вносяться адміністратором, значення наборів третього рівня розраховуються на основі даних другого рівня автоматично. Експорт даних необхідний у форматах структурованих даних  XLS(X), CSV, XML, JSON.

Система роботи з базою даних повинна бути прив’язана до онлайн-карти (http://map.ua-energy.org) таким чином, щоб створені набори даних третього рівня могли відображатися в інтерактивній формі, а при зміні (оновленні) наборів даних ці зміни відображалися автоматично.

Користувач повинен отримувати дані як у вигляді їх відображення на інтерфейсі онлайн-карти, так і через можливість завантажувати їх у машиночитних форматах (open data) для інших цілей. Програмні рішення щодо відображення наборів даних мають включати стандартні способи відображення (графіки, діаграми) та вибірки (фільтрування) даних.

Виконавець має запропонувати спосіб візуалізації фінансових та фіскальних даних на онлайн-карти, зокрема відповідні програмні рішення, та представити ці пропозиції у вигляді ескізів.

2. Зміни до Web-сайту «Українська енергетика»

Виконавець має здійснити вдосконалення структури і функціоналу існуючого сайту “Українська енергетика” (https://ua-energy.org) відповідно до наступних завдань:

На головній сторінці збільшити візуальний акцент на блоці “Новини” (колонка зліва): а) збільшити кількість новин, що відображаються, б) відображати заголовки новин повністю, без скорочень (зараз при перевищені кількості символів з’являються три крапки).

На головній сторінці у блоках публікацій всі заголовки (на фоні зображень) відображати повністю, без скорочень.

До категорій матеріалів необхідно додати 2 нові - “Анонс” та “Спецтема”.

Розробити єдиний стиль оформлення матеріалів на головній і встановити можливість вибору в системі адміністрування сайту (при створенні публікації) кількох варіантів рамки та кількох шаблонів фону. Стилістичні елементи мають відповідати загальному дизайну “Української енергетики”.

В системі адміністрування сайту додати до редактора контенту (WYSIWYG) плагіни, які дозволяють додавати у текст переглядач файлів pdf, а також дописи із соцмереж.

Змінити банери-“заглушки” для блоків онлайн-карти: а) змінити кольори із яскравих на більш спокійні у відповідності до дизайну самої карти, б) додати візуальний елемент з інформацію про майбутній запуск частини онлайн-карти з фінансовими та фіскальними даними.

Визначити місце розташування блоку, де буде розміщене згодом посилання для завантаження мобільного додатку, і розробити тимчасовий банер-“заглушку”.

Визначити місце розташування блоку, де буде розміщене згодом посилання на інструмент для подачі запитів, і розробити тимчасовий банер-“заглушку”.

3. Комплекс поставки та гарантійне обслуговування

Результати робіт за даним Технічним завданням передаються в наступному комплекті:

- робоча копія та вихідний код всіх модулів та шаблонів;

- інструкція по використанню нового функціоналу CMS та Web-сайту;

- навчання і консультації;

- розміщення Web-сайту на хостингу Замовника.

Навчання основним принципам експлуатації нового нового функціоналу онлайн-карти та вказаних змін Web-сайту “Українська енергетика” проводиться в офісі Замовника. Загальні затрати часу не повинні перевищувати 3-4 робочих годин.

Консультації, послуги з питань хостингу, супроводу та експлуатації веб-системи надаються представниками Виконавця після завершення робіт та дистанційно (телефоном або засобами електронного зв’язку). Загальні затрати часу не повинні перевищувати 10 робочих годин.

Протягом 3 місяців з дати запуску нового функціоналу онлайн-карти та вказаних змін Web-сайту “Українська енергетика”, Виконавець зобов’язується забезпечити їх безперебійну роботу і технічну підтримку при виявлені будь-яких несправностей в роботі по вині Виконавця або недопрацювань в рамках узгодженого технічного завдання.

При несправності роботи нового функціоналу онлайн-карти та відповідних елементів Web-сайту по вині Замовника – Виконавець відповідальності не несе. Встановлення працездатності проекту здійснюється Виконавцем на підставі додаткових угод та взаєморозрахунків із Замовником.

Оцінка пропозицій відбуватиметься за наступними критеріями:

- вартість послуг;

- досвід надання подібних послуг;

- наявність рекомендацій.

Повний пакет документів повинен містити скан-копії:

  • Заповненої заявки на участь в повному конкурсному відборі, яку можна знайти за посиланням.
  • Цінової пропозиції відповідно до вищезазначених вимог.

Для юридичної особи потрібно додати наступні скан-копії:

  • Довідку про реєстрацію платника податків;
  • Свідоцтва або виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб;

Для фізичної особи прохання додати наступні скан-копії:

  • Свідоцтва або виписки з Єдиного державного реєстру;

Громадська організація «ДІКСІ ГРУП» є виконавцем проекту Міжнародної технічної допомоги (далі МТД) «Прозора енергетика», який реалізовується за підтримки уряду США через Агенство з міжнародного розвитку (USAID), та  зареєстрований в Міністерстві економіки від 22.09.2016 р. № 3485. ,  відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом США про гуманітарне та техніко-економічне співробітництво від 7 травня 1992 р.

В рамках проектів МТД товари, роботи і послуги, що поставляються виконавцю проекту і оплачувані за рахунок МТД, відвантажуються (виконуються, постачаються) постачальниками такому виконавцю без нарахування ПДВ (див. п.197.11 ПКУ, Лист ДФСУ від 16.01.2016 р N 765/6 / 99-99-19-03-02-15 , Лист ГУ ДФС у м. Києві від 30.08.2016 № 19408/10/26-15-12-05-11).

Подаючи пропозицію на проведення заходу, Учасник тендеру, що є платником ПДВ, погоджується на включення в Договір типового положення про звільнення від ПДВ відповідно до Постанови КМУ від 15 лютого 2002 р. N 153 ( 153-2002- п ) «Про створення єдиної системи залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги», вартість таких товарів, робіт і послуг звільняється від податку на додану вартість. та з урахуванням роз’яснень, що містяться у Листі ДПС України № 4526/0/71-12/12-1017 від 27 вересня 2012 р. «Щодо інформаційних довідок».

Просимо надсилати пропозиції українською мовою, вказавши очікуваний рівень оплати послуг (ціни повинні бути представлені в гривнях без ПДВ), до 23:59 10 квітня 2018 року за адресою: [email protected] Чорниш Віктор.

Контакти

  • ГО «ДІКСІ ГРУП»
  • [email protected]
  • (+38 044) 253 66 94
  • Вул. Інститутська 18А оф. 3 м. Київ 01021

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.