bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Денис Мінін: «Ми тренуємо не лише м’язи, але й мозок»
17.08.2016

Здоровий спосіб життя та заняття спортом не завжди потребують значних фінансових вкладень. Все популярнішими стають тренування на свіжому повітрі без будь-яких грошових витрат. У рамках Сезону здорового способу життя ГУРТ поспілкувався із популяризатором воркату та засновником ВГО «Стріт воркаут Україна» Денисом Мініним, який розповів, що необов’язково відвідувати фітнес-клуби та витрачати кошти на спортивне харчування, аби досягнути результатів у фізичному розвитку.

- Денисе, розкажіть, будь ласка, про концепцію стріт воркауту як спорту.

- Стріт воркаут – це тренування на відкритому просторі, де атлет займається на турніках і брусах із використанням і без використання додаткового обладнання. Головний принцип цього напряму – свобода, тренування коли завгодно, де завгодно і на чому завгодно, без будь-яких фінансових витрат.

На сьогодні в Україні молодь часто веде сидячий спосіб життя, що негативно впливає на здоров’я. Однак ми не критикуємо такий вибір, а лише прагнемо запропонувати альтернативу. Тема здорового способу життя набирає все більших обертів. Донедавна Україна займала перші місця в Європі з юнацького алкоголізму. І я щиро радий, що з кожним днем все більше і більше людей займаються спортом.

- Яка основна мета діяльності ВГО «Стріт воркаут Україна»?

- Це насамперед популяризація та впровадження здорового способу життя у суспільстві. Стріт воркаут – це найдоступніший і наймасовіший спосіб для фізичної підготовки. Наші учасники не платять за тренування. В нашій організації відсутні членські внески, релігійна та комерційна складові. Крім того, наш рух аполітичний. За час нашої діяльності ми обладнали понад 1650 майданчиків для занять воркаутом.

- Наскільки широко організація представлена в Україні?

- Я займаюся популяризацією спорту та здоров’я в Україні з 2004 року. Однак громадську організацію ми зареєстрували лише в 2010-му. В усіх областях України є її відділення. Більше ніж в 40 містах України є осередки ВГО «Стріт воркаут Україна», а наші представники займаються організацією заходів, що спрямовані на популяризацію здорового способу життя. Наразі прихильників воркауту лише в Україні від 200 до 300 тисяч. В 2013 році ми зареєстрували Міжнародну Федерацію Стрітворкауту і Стрітліфтінгу, яка офіційно представлена у понад 30 країнах світу.

- Як саме Ви популяризуєте здоровий спосіб життя?

- Всього на рік ВГО «Стріт воркаут Україна» організовує орієнтовно 400 заходів. Ми проводимо фестивалі за здоровий спосіб життя та загальноміські відкриті тренування. Також щорічно наші активісти впроваджують акцію «Щасливий, хто не палить», під час якої учасники змінюють пачку сигарет на фрукти або інший символічний подарунок.

Однак ми не зосереджуємося винятково на фізичному розвитку. ВГО «Стріт воркаут Україна» також проводить тури по навчальних закладах, де доступною мовою пояснюємо молоді концепцію здорового способу життя. Ми намагаємося розвиватися інтелектуально та духовно, тренуючи не лише м’язи, але й мозок. Зусиллями наших активістів створена бібліотека з літератури для духовного та інтелектуального розвитку. Ми проводимо безкоштовні лекції та семінари із тайменеджементу, лідерства, ораторського мистецтва тощо. Ми не лише показуємо, як правильно підтягуватися, а й говоримо про інтелектуальний розвиток, через самоосвіту.

- Які основні переваги воркауту над іншими видами спорту?

- З самого початку я прагнув до об'єднання людей і команд. Я взагалі не розумію, як можна на цьому ґрунті конфліктувати і розділяти спорт, адже ми всі робимо одну спільну справу – займаємося спортом і підтримуємо здоровий спосіб життя. Мені дуже шкода, що є такі люди, які стверджують, ніби якийсь вид спорту кращий, а якийсь гірший. Насправді з нами тренуються боксери, борці, тенісисти, плавці, легкоатлети. 27 серпня 2016 року в Києві на Арці Дружби народів відбудеться чемпіонат України з воркауту. Спортсмени з інших федерацій допомагають нам в організації і беруть у ньому участь. Вправи зі стрітворкауту базові для всіх видів спорту. Я, до речі, теж іноді відвідую тренажерний зал, але роблю це, в основному, взимку.

- Яким досягненнями ви найбільше пишаєтеся?

- Наше найбільше досягнення – це люди, які під впливом спорту стали на шлях свідомого життя, перестали вживати наркотики та алкоголь, створили сім’ю.

- Які б поради Ви дали початківцям для занять воркаутом?

- Я вважаю, що, в першу чергу, необхідно думати не про тренування, а про харчування та сон. Адже саме ці складові є фундаментом здорового пособу життя. Я категорично проти хімії та допінгу для покращення спортивних результатів.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.