bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як позбутись домашнього насилля?   

В одному з постів я згадував про свого товариша-журналіста з Данії Йогана Андерсена. Вчора мав нагоду вкотре з ним зустрітись і обговорити ситуацію в країні.
Зазначу, що Йоган вже років 10 живе в Україні і досить непогано орієнтується в історії, культурі, ментальних особливостях українців. Він якраз повернувся з Данії і жартував про особливості подорожування паромом, поїздом і автостопом. Однак основне його питання до мене - ЩО В УКРАЇНІ ЗАРАЗ ВІДБУВАЄТЬСЯ? Здача Криму, авіапрому, святкування день народження леніна і дня побєди…Що далі?
Я кажу, у мене зараз недостатньо інформації. З одної сторони - не хочеться панікувати, з іншої - я розумію, що відбуваються важливі процеси, які матимуть серйозні наслідки.

З своїми лівими поглядами, Йоган швидше нагадує здорового українського правого (і десь в душі вважає себе українським націоналістом). Посеред гарячої розмови він мене запитує (передаю майже дослівно): “Якщо одна частина країни прагне жити європейським життям, інша - бачить себе у дружбі з Росією, то може Вам(українцям) все таки краще мирно розділитись за прикладом Чехословаччини? Скільки я вже працюю в Україні, я не можу зрозуміти людей, які живуть по той бік Дніпра і голосують за бандитів, хочуть союзу з Росією, яка ВАС МАЄ більше 300 років! Ці українці нагадують жінок, яких щодня б'ють чоловіки, а вони роблять вигляд, ніби це нормально і що без такого чоловіка вона не зможе прожити”.

Ми потім довго ще говорили про історію, політику нинішнього президента, зачепили європейські та українські цінності, але після такого порівняння датського журналіста мені чомусь відразу захотілось почитати книжку на тему “Як позбутись домашнього насилля?”.

Буду вдячний за рекомендації

Коментарі

Михайло Ізюмський   5110 днів тому   #  

"Восток - дєло тонкоє" (с) Сухов

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5109 днів тому   #  

Логіка у цьому є... Я не одноразово чув подібні думки (твердження, припущення) від простих людей та політиків, старшого покоління...

  •   Пiдписатися на новi
Ольга   5109 днів тому   #  

Чому Ви постійно пишете, що ми голосуємо за бандитів, Ви навіть не припускаєте думки, що справжні наші голоси ніхто ніколи і не почув (побачив). На сході багато НЕБАНДИТІВ, які також прагнуть жити європейським життям, але почути нас важче. Спробуйте пожити під постійним страхом, коли тебе, твоїх дітей або рідних в кожну мить за "не тот базар" може очікувати біда! Але ми багато працюємо, виховуємо дітей, даємо велику користь державі й тим, хто по той бік Дніпра. За насилля, що нас спіткало нас не судити, а хоча б поважати слід. І чомусь здається, що нас не тільки не розуміють, а щей в чомусь засуджують!

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   5109 днів тому   #  

справа в тому, що чехословаччина - це таке ж штучне утворення як і срср, які вже мирно поділились. українцям ділиться немає як, а межа між "європейським" та "неєвропейським" проходить не дніпром, а в мозку кожного/кожної з мешканців нашої країни, і навіть в кожному окремо взятому мозку ця межа постійно совається то в один, то в інший бік, залежно від конкретної ситуації. і нічого немає страшного в тому, що йоган досі не розуміє наш "схід", я, як людина з нашого "сходу", теж досі не завжди розумію європейських "йоганів", хоча й буваю там регулярно останні 14 років :)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5108 днів тому   #  

З матеріалів про хірурга Н Пирогова: "Коли Пирогов зажадав, щоб російські хірурги оперували в білих кип'ячених халатах, бо їхня звичайний одяг може нести небезпечні мікроби, його ж колеги помістили його у божевільню. Проте випустили його через три дні, не виявивши порушень у психіці».

... і таке відношення зберігається по сьогоднішній день.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5108 днів тому   #  

Дякую за коментарі. Я не з усім погоджуюсь з Йоганом. Може й межа в Україні справді проходить у головах людей (а де ж іще). Хоча не завжди. інколи трапляються цілком обєктивні речі.
зверніть увагу на картинки:
електроральна карта останніх виборів
http://i.piccy.info/i5/87/03/40387/L-10-1_800.jpg
мовна карта України
http://i.i.ua/photo/images/pic/8/4/2548848_2ceebdd1.jpg
Карта Речі посполитої перед поділом
http://i052.radikal.ru/0909/7e/c92bc5e7c9b3.jpg

Межа, все таки чітко присутня :). Як мені здається, політики в Україні є заручниками цінностей, які домінують у суспільстві і тільки їх артикулюють. Знову ж таки, я б хотів помилятись. Але мене ніхто у зворотньому ще не переконав.

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   5108 днів тому   #  

політики справді є заручниками "цінностей", тільки не суспільних, а власних і цілком матеріальних, простіше кажучи - власного майна та грошей. артикулюють вони те, що їм нав'язує артикулювати інтерес/прагнення захисту та примноження цих "цінностей". засоби захисту та примноження "цінностей" тотожні для обох берегів дніпра, то де ж межа?

  •   Пiдписатися на новi
Максим Боднар   5103 дні тому   #  

перед виборами - всі білі та пухнасті, обіцяють, клянуться, а потім обіцянки і знати не хочуть - що одні що інші. Треба визнати, що Україна (що Схід що Захід) позбавлені права вибору (він тільки ілюзія)

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   5103 дні тому   #  

... вчора на 100-метрівці почув пропозицію:
"Давайте Донецьку область віддамо Росії, в оренду! Подивимось, що росіяни зроблять з териконами... І бюджет України збагатиться і газу у Хфірташа буде більше у сховищах... А Львів - віддамо в оренду Австрії... хоча б на 25 років" - сказав бадьорий страший дідусь, років під 90..., а потім добавив: "щоб молодь мала змогу побачити, усвідомити як потрібно жити, працювати, вчитися, розвивати те що є, вести сільське господарство, і т.д."

Незнаю... але на фоні подій логіка все ж таки є... та й ідея мені сподобалася...

  •   Пiдписатися на новi
Анатолій Рекун   5099 днів тому   #  

В Холодному Яру на Черкащині знову створено ХОЛОДНОЯРСЬКУ РЕСПУБЛІКУ.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.