bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Гумор у соціальній рекламі   

Як багатьом із вас відомо, протягом останніх приблизно шести місяців веду я блог про соціальну рекламу “САМЕ ЧАС”. В первинному задумі тематична спрямованість блогу планувалася трохи інша, соціальна реклама в ній мала займати далеко не головне місце, але ця тема так захопила автора, що вирішив я зосередитись виключно на ній.

Сьогодні пропоную вам огляд зразків соціальної реклами, в яких використовується гумор. На жаль, на відміну від “шокового методу”, гумористичний жанр зустрічається в соціалці досить рідко. Це не дивно, з огляду на те, що головною метою соцреклами є зміна соціальної поведінки людини, для цього на людину, її емоції, треба якось вплинути, а найсильніший емоційний вплив дають саме негативні емоції - страх, ненависть, шок, тощо. Але є й виключення!

(На жаль, мені не вдається вставити відразу декілька відео-роликів та зображень, тому мушу давати посилання на блог і прошу не сприймати це як рекламу ресурсу. Якщо у адміністраторів є можливість - переставте будь ласка відео в цей запис. Дякую за розуміння!)

1. Інший сенс “Години Землі”

Акція “Година Землі”, яку все екологічно-стурбоване людство в чергове провело минулої суботи, рекламується стандартними та звичними пафосно-менторськими методами. Тому жарти стосовно доцільності акції викликають цікавість і можуть бути більш дієвими.

2. Клічки із зайвою вагою.

Зірок в соціальній рекламі теж зазвичай використовують досить стандартно. А ось приклад нестандартний.

3. Посміємось над сліпими!

В нашому закомплексованому пострадянському суспільстві будь-які жарти стосовно людей з особливими потребами сприймаються дуже критично. А в більш вільній та цивілізованій Норвегії - ні. Інваліди там такі самі рівні члени суспільства, якщо можна жартувати над особливостями інших представників цього суспільства, чому не можна над ними?
Це соціальна реклама яка пропагує працевлаштування інвалідів зору. В жартівливій формі показують переваги таких працівників. (3 відео-ролика).


4. Бігмак-терористи.

Пропагування здорового харчування ведеться не тільки в Німеччині нашими спортсменами, але і в Україні нашими ж рекламістами. Рекламна агенція “Арріба” провела “партизанську” соціально-рекламну акцію, яка не сховалася від мого допитливого ока і потрапила в блог.


5. “Диктатори бояться комп'ютерної миші!”

Ці принти я побачив та поставив у блог ще до Нового року, як виявилось, змальовані в них (принаймні - в одному з них) “події” виявились майже пророцтвом!


6. Вірус проти насильства в сім'ї.

Ці два відео-ролика вже стали по-справжньому “вірусними”: розповсюджуються Інтернетом досить високими темпами та вже довгий час. Виявилось що вони належать ініціативі з попередження насильству в сім'ї. Чесно кажучи, жодного позитивного зразка на цю тему більше не бачив (що, втім, і не дивно).


7. Поховання анарексички.

Ініціатива, яка займається профілактикою порушень харчової поведінки, застосовує в своїй соціальній рекламі елементи чорного гумору. Досить витонченого, як на мене:)


8. Секс-десерт:)

На десерт - найвеселіший соціально-рекламний ролик з усіх що я бачив! Геніальний дотепний та нестандартний ролик що пропагує безпечну сексуальну поведінку!

Смійтесь і будьте здорові! Зі святом!

Коментарі

Пилип Литвинов   4767 днів тому   #  

Класна підбірка:) я, правда, трохи змінив розмір фото під сторінку

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4767 днів тому   #  

правильно зробили: шкода що не підганяється автоматично
дякую!

  •   Пiдписатися на новi
Завійська Мар'яна   4767 днів тому   #  

http://mmr.net.ua/interactive/id/109/ Кампания по охране голубого тунца от Всемирного фонда дикой природы

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4765 днів тому   #  

https://lh4.googleusercontent.com/_Nk077FW_mAs/TY7-9qvHYPI/AAAAAAAAB1k/eJ_bPeTdrWE/167184_178930402128444_100000344554658_486216_5082007_n.jpg

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   4765 днів тому   #  

до речі, антиалкогольної соціальної реклами з використанням гумору достатньо багато, але від того гумору зовсім не смішно, тому навмисне не ставив у цю добірку

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4765 днів тому   #  

http://pics.livejournal.com/germanych/pic/0001rz77

  •   Пiдписатися на новi
Кушнір Тарас   4765 днів тому   #  

http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/Predisposition-for-Alcoholism-is-Genetic-2.jpg

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.