bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Як зруйнувати традицію призначати недостойних?   

Уявіть собі, що завтра міністр освіти і науки Дмитро Табачник на прохання Віктора Януковича пише заяву про звільнення? Хороший піар-хід для новообраного Президента. І що тоді ? Невже уся свідома громадськість, виступи якої заполонили вулиці та інтернет, підтримає Президента чи похвалить за такі дії?

Сумніваюся, що призначення Табачника — це справа рук політтехнологів Віктора Януковича, аби відвернути увагу суспільства від гірших призначень, дій уряду чи Адміністрації Президента.

Це не хитрий хід, а просто елементарна зневага до українців, така собі провокація, коли свідомого антиукраїнця назначено в ключове міністерство аби приглушити природний розвиток всього українського.

Правильно роблять незламні духом громадяни, коли висловлюють свій протест. За усі попередні висловлювання Дмитро Табачник не може очолювати Міносвіти та науки незалежної України, він має піти…

Однак проблема ж не лише в одному Табачнику. За які такі досягнення перед народом України, професійний досвід чи освіту роздавали міністерські портфелі? І яка реальна користь буде нам із вами від новообраного складу Кабміну, які реформи вони зможуть впровадити?

Гельсінська спілка з прав людини розповсюдила звернення, до якого уже приєдналося більш, ніж 20 правозахисних організацій, щодо неприпустимості реалізації намірів нового Міністра МВС Анатолія Могильова ліквідувати Управління моніторингу прав людини в діяльності органів внутрішніх справ.

Екологічна громадськість висловила стурбованість призначенням Віктора Бойка міністром з охорони навколишнього середовища.

Інформація про його уміння «господарювати», кримінальну справу тут: http://bei-news.blogspot.com/ 2010/03/ turtle-news-other_794.htm

Під великим знаком питання професійна придатність Віктора Бойка. Адже, за даними «Відомостей» Верховної Ради України, за чотири роки роботи в парламенті IV скликання він не підготував жодного законопроекту. До того ж він не має ні профільних знань, ні досвіду роботи, які б дозволили йому якісно справлятися з таким складним завданням, як охорона довкілля України. Це теж одна з 10 топ-причин чому в нас стан довкілля погіршується.

У цьому міністерстві за 18 років незалежності змінилось понад 10 міністрів. Чому екологічна громадськість не бере участі в процесі рекомендації та відбору кадрів. Адже в країні, де вимирає нація (навіть попри незначне збільшення народжуваності в 2009 році) безпечне довкілля здатне зменшити кількість смертей ( це доведено) і зменшити захворюваність.

Якщо громадськості таки вдасться добитися звільнення з посади Д. Табачника, то варто звернути увагу на інших міністрів, щоб зламати руйнівну традицію назначати недостойних на високі посади. Адже це питання розвитку країни, забезпечення добробуту людей!

Що ми маємо зараз? Сучасна корумпована влада скрізь — від районів до столиці — постійно створює для громадськості безліч проблем, за розв’язання яких беруться активісти.. Чи то будівництво ресторану на Прорізній, чи то захоплення «Сяйва», чи то знищення зелених зон, чи відміна виборів у місцеві ради…

Кількість уніфікованих проблем по всій країні через корумпованість влади невпинно зростає… Реально активних людей в Україні поки недостатньо аби встигати розв’язувати усі наболілі проблеми. Тому чимало активістів залучені до кількох битв відразу, а широка громадськість поки що апатично споглядає…

Владі така ситуація вигідна..

Змінити ситуацію можна…

Запитання до кожного: чи потрібна для цього зміна влади?

№51, середа, 24 березня 2010

Коментарі

Олег Левченко   5140 днів тому   #  

Для чого потрібно говорити про "недостойних". Поставте себе на місце новообраного Президента. З ким можна виграти парламентські та місцеві вибори? З тими, хто подобається громадськості чи "менеджерів" тіньових політичних схем? Мотив очевидний. Єдиний спосіб - моніторити, "висвітлювати" кожен крок нових політиків. І говорити, кричати про кожен крок і наслідки його для звичних громадян. Створити спільне поле мотивації громадських організацій і широкого кола громадян, а не говорити про їхні(нової влади) вади, хвороби, загрози та замахи на наші з Вами ресурси та свободи сидячи в блогах чи на кухнях. Ще раз - кричати, вступати та вимагати дискусії та перемагати аргументами. Легко говорити - "недостойні". Потрібно показати достойних. Тоді в такому випадку будуть реальні кола підтримки, рельні пропозиції і головне "дзеркало" в якому влада побаче свої недоліки.

  •   Пiдписатися на новi
Олег Левченко   5140 днів тому   #  

Колись "Знаю-2"(Дмитро Потєхін)починало кампанію по збору інформації про політики, щоб відслідкувати їх політичні траси та траєкторії, але чи гроші закінчились, чи менеджмент недопрацював, але такого продукту я не побачив, хоча його критично потрібно. Потрібно верифікувати кроки кожного політика: від міської ради до Президента, бо ми живемо лише один раз і повинні вимагати собі в керівництво кращих з кращих, менеджерів успіху, а не популістів.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5139 днів тому   #  

Ініціатива Коновалюка: Проект Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc34?id=&pf3511=37302&pf35401=159972.
По моєму, регіонали хочуть тотальної чистки на всіх рівнях. Зараз типу роздали посади, сказали, що ми з усіма розрахувались. А незабаром будуть вибори - і ці старпери можуть нікуди не потрапити. Не здивуюсь, якщо паралельно з місцевими виборами проведуть парламентські.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.