bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Новий сюрприз Уряду для ОГС   

7 червня 2010 року було оприлюднено нову структуру Секретаріату Кабінету Міністрів України. Так от, в новій структурі не вдалося відшукати бодай хоч одну назву струткруних підрозділів, яка б натякала, що воно буде відповідати за зв'язки з громадськістю. Проте з'явилося нове управління - Управління співробітництва з Російською Федерацією. Правда існує ще Департамент інформації і масової комунікації, проте, судячи з назви, воно буде далеке від питань громадянського суспільства. Що ж той маленький острівок громадянського суспільства, або управління, яке очолює (очолювала ?) Наталя Дніпренко, зник під шаленними хвилями урядових реформ. Можливо таким чином почали боротися з роздуванням штатів державного апарату? Хоча ні, заступників у міністрів стає з кожним днем все більше і більше. Наприклад, Міністр соцполітики та праці обзавівся майже десятком заступників. Ну просто вже окремий департамент готовий - “департамент заступників”.
А якщо жарти в бік відкласти, то сумно стає. То хоч якось і десь можна було доводити до Уряду проблематику стосовно розвитку взаємодії влади та громадянського суспільства через відповідне управління. Тепер і цього позбавили. Що ж можливо в задумі Уряду (слідуючи риториці Послання Президента України і тим реформам, що задекларовані) створення цілого окремого Державного комітету по зв'язкам з громадянським суспільством? Але мало віриться. Уряд ліквідував управління за “нєнадобностью”. То чи потрібно взагалі Уряду громадянське суспільство? Можливо, панове активісти ОГС, спокійне життя закінчилося? На часі - знову боротьба за виживання?

Коментарі

Дніпренко Наталія   5063 дні тому   #  

Дуже дякую, що ви турбуєтесь, моніторите дії Уряду - це запорука становлення громадянського суспільства. Саме від його активності та зрілої позиції залежить наше майбутне. Наталя Дніпренко

  •   Пiдписатися на новi
Хмара Олексій   5063 дні тому   #  

Пані, Наталія. Підкажить народу, в якому статусі зараз працює Управління? Чи можна говорити про створення спеціалізованого департаменту? А чи при ліквідацію управління та будь-якої подібної інституції? З повагою, Олексій Хмара

  •   Пiдписатися на новi
Дніпренко Наталія   5062 дні тому   #  

Структура затверджена. Там спеціалізований департамент відсутній. Це все, що можу сказати на цю хвилину.

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   5059 днів тому   #  

Думаю, що саме зараз треба по гарячим слідам активізуватися ОГС. І треба ставити питання ширше перед Прем'єр-Міністром - про свторення в складі секретаріату Бюро чи департамент із сприяння розвитку громадянського суспісльтва. Що цілком логічно відповідає і державним програмам, а головне, Посланню Президента України. Там так багато з цього приводу. То як Уряд збирається інституціонально це все робити?

  •   Пiдписатися на новi
Хмара Олексій   5059 днів тому   #  

Та, власне, про це й мова. https://gurt.org.ua/news/recent/6789/

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   5059 днів тому   #  

Та ніхто ж і не заперечує. Мені дивує мовчання більшості ОГС щодо самої проблеми.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5050 днів тому   #  

Сьогодні в редакцію ГУРТа зателефонував чоловік, який представився паном Воробйовим - працівником Секретаріату Кабміну. УВАГА! Його цікавила інформація про зареєстровані на ГУРТі громадські організації. Я йому пояснив, що інформація про зареєстрованих користувачів є конфіденційною і ми її не розголошуємо. Я запропонував йому звернутись до сайту Мінюсту, де є інфомація про зареєстровані організації чи на сайт "Громадянське суспільство і влада". "А шо це за сайт?", почув я у відповідь. Кажу, це сайт Секретаріату Кабміну, дивно, що Ви про це не знаєте. У відповідь він подякував...за інформацію.

Більше ні до кого не телефонували з таким питанням?

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5050 днів тому   #  

прикольный звонок :))) улыбнула история, хотя достаточно странно, может человек с бодуна номером ошибся)))) Пол-час на "утюжку" статей сайта и все зарегистрированные ГО можно выписать на листочек)

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5049 днів тому   #  

чоловік знав, що запитував, тому у випадковий дзвінок не віриться :)

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Чайка   5048 днів тому   #  

Немає закону - немає проблеми, сунемося до тоталітаризму, а може президент нічого не знає, а може то працівники Секретаріату Кабміну провокують, а може мало досвіду чи розуму зрозуміти, яка сила силенна за цим стоїть …. тому потрібно зібрати керівників громадських організацій з усіх регіонів та довести необхідність структурних підрозділів, які б відповідати за зв'язки з громадськістю. Я перша в цих рядах буду

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5048 днів тому   #  

теперішня влада декларує ефективне управління і модернізацію України шляхом проведення реформ. Кажуть, ніби їм вдалось налагодити вертикаль влади. Але проведення реформ передбачає ефективне комунікування пропонованих змін, щоб впровадити ці зміни в життя. Пані Дніпренко запропонувала використати ресурс порталу ГУРТ, щоб ініціативи Уряду стали більш зрозумілі інститутам громадянського суспільства, які вже займаються модернізацією країни на локальному рівні. Я думаю, збирати всіх керівників ГО в якомусь залі "Україна" немає сенсу, більшість з них зареєстровані на ГУРТі і вже беруть участь в обговоренні тих чи інших ініціатив. Просто подібні сигнали створюють відчуття когнітивного дисонансу - а я за більш прозорий процес :))

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5047 днів тому   #  

ефективні комунікації влади на прикладі сусіднього президента
http://pics.livejournal.com/b_insider/pic/0027r677

  •   Пiдписатися на новi
Михайло Ізюмський   5047 днів тому   #  

:)
Янику Твіттер протипоказаний:)

  •   Пiдписатися на новi
Іван Богун   5047 днів тому   #  

не розумію "проблеми" та бездоказовості звинувачення теперішньої влади у небажанні сприяти "розвитку громадянського суспільства". будь ласка, наведіть хоч ОДИН доказ сприяння розвитку громадянського суспільства зроблений за минулі п'ять років помаранчевими. ви хочете сказати, що то було "спокійне" життя, а не "виживання". можливо в "україни 3000" це дійсно було спокійне навіть щасливе життя, а от як щодо звичайних гошек? ну реогранізували секретаріат, але ж функції колишнього департаменту нікуди не зникли, більше того, ті самі люди залишились і ту саму роботу роблять: сприяють "громадському обговоренню" проектів нормативних актів, беруть участь у радах і нарадах, а що ще щось БУЛО??? :)

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Чайка   5047 днів тому   #  

Ви самі пишете - Кажуть, НІБИ їм вдалось налагодити вертикаль влади. Ніби. То б то все ні бито. Я відношуся до людей, які пересуваються у візку, для нас шановний Азаров, вже стільки наробив, що не вистачить часу перелічити наскіьки кроків нас відкинули, але як я писала , потрібно що б президент почитав його пропозиції, він би вжахнувся.. Але як начебто Янукович почув - вчора розкритикував пана Азарова. Я все те, раніше писала до того, щоб своєчасно міністри, губернатори своєчасно доводили до призидента думку суспільства - народу. А про те, що до влади взагалі – треба відносити толерантно і до помаранчевих и до біло-голубих, тоді не буде суперечок, то зайве акцентувати.
Донецьк.

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Чайка   5047 днів тому   #  

Шановний, Тарас Тимчук, я не зрозуміла до чого ви написали про внутрішній психічний конфлікт, що виникає при зіткненні в свідомості людини суперечливих ідей. Але Теорія когнітивного дисонансу є в даний час одним з важливих напрямів у соціальній психології.

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Чайка   5047 днів тому   #  

Михайлу Ізюмському. Президент Дмитрий Медведев завел страничку в «Твиттере», это круто, теперь любой сможет иметь доступ к сообщениям главы государства , - а... де ми?

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5047 днів тому   #  

Пані Валентино, я мав на увазі під сигналами - дивний дзвінок з секретаріату з пропозицією поділитись інформацією про зареєстровані на ГУРТі організації. у всякому разі - в мене був когнітивний дисонанс :)

  •   Пiдписатися на новi
Валентина Чайка   5047 днів тому   #  

перечитала, поняла, извиняюсь

  •   Пiдписатися на новi
Володимир Купрій   5043 дні тому   #  

Івану Богуну:
Я б утримався ототожнювати громадянське суспільство лише з однією з благодійних організацій (у Вашому випадку "Україна 3000"). Кроки влади, зокрема, оцінюються в тому числі й створенню неою відповідного правового поля. Це що стосується, щобуло зроблено попередньою владою відносно розвитку громадянського суспільства. Принаймні було простіше налагоджувати співпрацю з владою на регінональному, місцевому рівні. Принаймні можна було вести нормальний діалог щодо змін, покарщень, введення нових механізмів. звичайно при цьому була і критика і контроль. А що зараз? Риторика красива, якщо читати пропозиції щодо Ревформ від Президента. А насправді що? Кроки говорять самі за себе: то представника інозменого фонду затримали в аеропорту, то в Податковому кодексі такі пропзиції висунули, що яке там громадянське суспільство, то власне й структуру ліквідували, яка хоч якось була провідником між обидвами сторонами (власне завдяки яким проштовхувалася і ідея громадської експертизи, і зміни до законодавства і т.п.) Так, що по справам судити варто, а не лише за власними очікуваннями благ

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5040 днів тому   #  

Ще один сюрприз від нового уряду: https://gurt.org.ua/news/recent/6962/.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5033 дні тому   #  

не знаю, як ця ініціатива вплине на життя громадських організацій http://www.rbc.ua/ukr/newsline/show/vr-prinyala-zakon-ob-usloviyah-ispolzovaniya-uchastkov-obshchestvennymi-08072010175100

може комусь згодиться

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.