bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз


+ Пiдписатися

Обговорення тексту Постанови про ендавмент   

Шановні колеги!

Західноукраїнський центр соціального партнерства спільно з Фундацією імені князів-благодійників Острозьких запрошує Вас долучитися до обговорення теми ендавментів для неприбуткових організацій і, зокрема, забезпечення першочергової законодавчої бази для уможливлення та убезпечення діяльності пов’язаної з ендавментами.

Група експертів працювала над вивченням законодавчої бази України щодо ендавментів, а також досвіду інших країн. В результаті дійшли висновку, що українські закони дуже опосередковано торкаються ендавментів і зовсім не роз’яснюють як з ними працювати. Виходячи з досвіду Російської Федерації, експерти зазначили, що недоцільно розробляти окремий закон про ендавмент без практичного досвіду і бачення, які проблеми можуть виникнути на шляху до забезпечення фінансової стабільності неприбуткових організацій через ендавменти. Але в будь-якому разі з чогось потрібно починати. Банки та інші фінансові установи, які безпосередньо можуть залучатися до розвитку ендавментів на сьогодні абсолютно не знайомі з поняттям ендавментів, потенційні благодійники, які готові жертвувати на довгостроковій основі (тобто накопичувати основну суму благодійних пожертв, пасивні доходи від якої будуть використовуватися на благодійництво протягом багатьох років) бояться працювати в цьому напрямку, розуміючи, що в Україні немає документів, які можуть чітко пояснити як працювати з ендавментами.

До обговорення надаємо документ, який буде пропонуватися як текст спільної Постанови Кабінету Міністрів та Національного Банку України «Про схвалення Методичних рекомендацій з надання послуг фізичним особам, підприємствам та організаціям з управління ендавментами».

Робота над вищезазначеною темою стала можливою за сприяння МФ «Відродження» в рамках проекту Західноукраїнського Центру Соціального Партнерства «Представлення інтересів благодійних фондів та некомерційних організацій в органах законодавчої влади».

Для того, щоб підготувати якісний документ, яким зможуть скористатися всі соціально орієнтовані неприбуткові організації, благодійники, фінансові установи важливо почути якісні запитання, зауваження та пропозиції.

Всі Ваші конструктивні запитання, зауваження та пропозиції прошу надсилати до 1 липня 2010 року для Альони Герус, керівника проекту ЗЦСП, на електронну адресу [email protected]. Експерти будуть готувати відповіді на запитання та працюватимуть над вдосконаленням вищезазначеного тексту з огляду на надіслані пропозиції.

Також можете ознайомитися з важливими та цікавим матеріалами про ендавмент, досвід України та інших країн, в журналі «Вісник благодійництва», який можна отримати в Фундації імені князів-благодійників Острозьких (e-mail: [email protected], тел. (0362)22 10 81)

В разі додаткових запитань контактуйте за тел. 097 83 73 381, 050 337 8584.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi


Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.