bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська соціальна академія випустила посібник з соціального підприємництва
01.06.2021

Поняття соціального підприємництва в Україні починає стрімко розвиватися. Зростає кількість людей, які цікавляться цією тематикою, які працюють у соціальному бізнесі або хочуть його створити.

Проте досі більшість українців не знає, що означає соціальне підприємство, чим відрізняється від звичайного та які має переваги. Ба більше, люди плутаються, коли дізнаються, що це — не благодійність та приносить прибуток, який сприяє розв’язанню соціальних проблем.

Соціальне підприємництво — це активна підприємницька діяльність, повноцінний бізнес, який розв’язує соціальну проблему і створює стабільну соціальну цінність. Воно визначається такими критеріями, як наявність соціальної місії, виражена підприємницька діяльність, реінвестування прибутків, масштабованість та інноваційність.

Для кращого розуміння цієї концепції можемо навести такі приклади соціального підприємництва:
- піцерія Veterano Pizza, де піцу готують ветерани АТО;
- громадський ресторан Urban Space, який 80% від прибутку направляє на реалізацію проєктів для розвитку Києва та Івано-Франківська;
- перша українська zero waste компанія OZERO, яка допомагає вести свідомий спосіб життя, має магазин, консультує бізнеси щодо zero waste та займається екоосвітою;
- Львівська свічкова мануфактура, яка не лише має великий асортимент свічок, але й допомагає жінкам, що опинились у кризових ситуаціях.

Як бачимо, соціальні підприємства охоплюють різні сфери діяльності, а відповідно, розв’язують різні соціальні проблеми. Вони можуть бути пов’язані з екологією, працевлаштуванням осіб з інвалідністю, розвитком місцевих громад, допомогою соціально вразливим групам населення тощо.

В Українській соціальній академії ми прагнемо розвивати поширеність поняття соціального підприємства. Хочемо, щоб кожен українець знав, що це та в чому полягає важливість такого бізнесу. Щоб робити це не лише словами, а й діями, ми випустили оновлений методичний посібник “Створення успішного соціального підприємства”. Він буде цікавим як соціальним підприємцям, так і їх командам, студентам, громадським активістам та всім, хто цікавиться цією тематикою.

Це одна з перших книг в Україні з практичної організації соціального бізнесу, спрямованого на розв‘язання проблем суспільства. У посібнику зібраний досвід Української соціальної академії, накопичений за понад п’ять років її існування. Читач не тільки знайде в книзі відповідь на питання, хто такі соціальні підприємці та що їх мотивує займатися суспільно значущою справою, а й дізнається, які перші кроки потрібно зробити, щоб самому стати на цей шлях.

Зібрана нами база знань унікальна — Академія має безліч методичних матеріалів, володіє інформацією про успішно реалізовані кейси та завжди готова ділитися своїм досвідом. Квінтесенція наших знань наочно і доступно викладена в цьому посібнику. Я сподіваюся, що соціальних підприємців ставатиме більше. Хороший приклад заразливий, і посібник стане каталізатором цих позитивних соціальних змін”, — коментує видання посібника співзасновник Української соціальної академії Михайло Мельник.

У посібнику зібрана найважливіша інформація, яку також проілюстрували. Так матеріал буде сприйматися краще. Він допоможе не лише краще розібратися в темі соціального підприємництва, але й чітко усвідомити, які практичні кроки можна вжити вже зараз, щоб почати свій соціальний бізнес. 

Посібник охоплює такі теми:
- пошук ідеї для соціального підприємства;
- як правильно аналізувати, а тим паче конкурентів;
- створення бізнес-моделі та MVP;
- маркетинг для соціального підприємства;
- команда старт-апу;
- фінансові аспекти та презентація бізнесу.

Кожен, хто прочитає цей посібник, стане ще ближчим до поняття соціального підприємства та допоможе популяризувати його в Україні. А можливо і сам вирішить стати соціальним підприємцем та відкрити свій бізнес, який змінить суспільство на краще! 

Завантажити посібник можна за посиланням.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.