bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як медіація допомагає розвантажити роботу суду
16.04.2021

Вже досить тривалий час триває реформа судової системи. Однією із проблем, яка підлягає вирішенню є розвантаження роботи суддів. В цьому контексті може бути цікавим досвід Чугуївського міського суду та громадського центру правосуддя. Ще на початку 2019 року між судом та центром було укладено меморандум про співпрацю. Одним із його напрямків є вирішення конфліктів за допомогою альтернативних методів, зокрема медіації.Залучивши до співпраці сертифікованого медіатора, центр надає послуги з медіації на постійній основі.Завдяки сталій співпраці, центром налічується близько 50 УСПІШНИХ КЕЙСІВ з медіації. При цьому досить різноманітною є тематика звернень, це сімейні, договірні та інші цивільні справи. Медіація також застосовується і в кримінальних справах, зокрема щодо примирення потерпілого з обвинуваченим.

При цьому, АЛЬТЕРНАТИВНИЙ підхід до вирішення конфліктів може сприяти як швидшому прийняттю рішення по справі так і вирішенню спору в досудовому порядку.Підсумовуючи викладене, можна стверджувати, що системна робота по впровадженню альтернативних методів вирішення конфліктів в значній мірі сприяє розвантаженню роботи суддів.

«Діяльність, висвітлена в публікації була здійснена за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя» та «Погляди авторів, викладені у цьому виданні, не обов’язково відображають погляди Агентства США з міжнародного розвитку або уряду Сполучених Штатів Америки».

Контакти

  • USAID

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.