bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодіжна робота на локальному рівні та методологія вимірювання її ефективності
23.03.2021

В 2018 році Овчарова Валерія, Голова правління у NGO YES,  дослідила стан молодіжної роботи в громадах Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей. В межах дослідження були напрацьовані рекомендації для покращення роботи з молоддю для міст та громад, деякі з них стануть в пригоді особам, які розвивають молодіжну політику на місцевому рівні.
Адміністративне забезпечення:

  • Створіть локальний інформаційний ресурс для інформування молоді про наявні можливості (заходи, курси, навчання, обміни, стипендії, волонтерство і т.д.)
  • Налагоджуйте міжсекторальну взаємодію в громаді для реалізації молодіжної політики. Співпрацюйте з бізнесом, освітою, сферою охорони здоров’я, соціальною сферою. Координація зі структурами з різних сфер дозволить реалізовувати різнопланові молодіжні заходи та залучати більшу кількість ресурсів.

Молодіжна участь:

  • Створіть Молодіжну Раду, або інший консультативно-дорадчий орган з молодіжної політики, який збере найкращих представників молоді, які будуть долучені до прийняття рішень в громаді;

  • Запровадьте конкурс молодіжних проєктів в громаді (або зробіть квоти для таких проєктів в межах інших партисипативних інструментів, що вже є в громаді (бюджет участі і т.д.)

Молодіжна інфраструктура: 

  • Розвивайте мережу шкільного самоврядування, яка допоможе формувати  лідерський потенціал в громаді, та буде саме тим інструментом, який «активізм» або «участь» перетворить в звичку, без якої молодій людині вже важко буде обходитись в повсякденному житті.
  • Створіть молодіжний центр або молодіжний простір, які будуть магнітом для молоді. Але, впевніться, що громада дійсно готова до цього, актуалізуйте цю потребу серед молоді для того, щоб такий простір дійсно користувався попитом.

Більше рекомендацій ви зможете знайти в виданні «Молодіжна робота на локальному рівні в Південно-Східній Україні»: https://cutt.ly/uxlWndW, яке також дозволить: 

    • дізнатись та подивитись на прикладі інших міст, з чого складається молодіжна робота на локальному рівні та її основні показники;

    • знайти потенційних партнерів для розвитку молодіжної роботи – громади та міста, які могли б поділитися досвідом та надати підтримку у процесі розвитку молодіжної роботи в вашому населеному пункті;

    • отримати інформацію про успішні приклади молодіжної участі в ОТГ та містах для майбутнього впровадження у своїй громаді;

    • використовувати запропоновані рекомендації задля успішного розвитку або започаткування молодіжної роботи в своїй громаді.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.