bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбір учасників на Живу бібліотеку проекту See beyond
08.05.2018

Розпочинається набір учасників на Живу бібліотеку проекту See beyond, який має на меті поєднати особисті історії та перформанс, щоб боротися зі стереотипами та сприяти створенню інклюзивного суспільства. Дедлайн - 15 травня 2018 року.

Більше вакансій у розділі Вакансії

Проект складатиметься з трьох основних блоків, що взаємопов’язані між собою – театральної резиденції, живої бібліотеки та серії вуличних перформансів. Поєднавши методи Живої бібліотеки та Театральної Резиденції, та має на меті сформувати новий підхід до висвітлення табуйованих тем. Результатом такого поєднання буде створення ряду вуличних інтерактивних перформансів, які відображатимуть теми стереотипів та дискримінації у сучасному суспільстві.

Жива бібліотека

Виняткова можливість познайомитися з людьми, яких складно зустріти щодня. Вона працює так, як звичайна бібліотека. Читач може прийти і обрати книжку, яка його цікавить. Однак, у цій бібліотеці книжками є справжні люди, автентичні представники соціальних меншин, яких суспільство неповністю приймає, та які стикаються з упередженнями і дискримінацією. Читач, позичаючи таку Живу книгу, вступає з нею в діалог. Завдяки такій взаємодії обидві сторони мають можливість співставити свої уявлення про дану групу з реальністю, переконатися особисто, що є правдою, і в результаті – дізнатися щось нове, змінити своє ставлення, сприйняття.

Книги Живої бібліотеки, за задумом, мають провести 4 дні у резиденції, а потім, у якості спікерів, взяти участь у Живій бібліотеці, яка орієнтовно відбудеться 16 або 17 червня.

Під час резиденції, учасник, як книга, також отримає можливість долучитись до створення вуличних перформансів – розповідатиме про свій власний досвід, надихаючи учасників резиденції і допомагаючи їм створювати вистави.

До участі в Живій Бібліотеці запрошуються представники соціальних меншин, які стискалися/стикаються з упередженнями і/або дискримінацією, та які хочуть поділитись своєю історією. Організатори проекти шукають людей зі зрілою та стабільною особистістю, що готові розповісти про свій досвід і вміють спілкуватися з широким колом читачів. 

Жива бібліотека – унікальний досвід як для читачів, так і для книжок, адже під час живої бібліотеки стереотипи піддаються сумнівам, а учасники мають шанс поглянути на ситуацію очима інших людей, і, можливо, змінити сприйняття та думки, які ми маємо один про одного.

Для подачі заявки на участь в живій бібліотеці в якості “книги” потрібно заповнити форму:

Аплікаційна форма на участь в живій бібліотеці

Дедлайн подачі заявки – 15.05.2018р.

При виникнення будь-яких питань можна звертатися на пошту [email protected]

Проект реалізується ГО “Інститут Суспільних Ініціатив” за підтримки European Youth Foundation та Council of Europe.

Контакти

  • ГО “Інститут Суспільних Ініціатив”
  • [email protected]
  • +380730991364
  • +380977771315
  • http://www.sii.org.ua/uk/home/
  • 79000 м.Львів вул. Кульпарківська 93а

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.