bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Історико-просвітницький проект «Українотипи» шукає волонтерів
30.05.2016

Історико-просвітницький проект «Українотипи» за підтримки Програми «Студії живої історії» від платформи неформальної освіти «Інша освіта» шукає волонтерів!

Проаналізувавши ситуацію в Україні, можна побачити, що у свідомість багатьох українців в`їлися стереотипні уявлення, ярлики та міфи про Україну та самих українців.

Чому вони досі існують? Головна причина - незнання людей про походження стереотипів (їхнє історичне коріння), наявність або відсутність зв`язку із сучасністю та нестача знань про те, що є правдою, а що неправдою у стереотипному судженні. 

Звісно, стереотипи не є завжди негативними, тим більше, що національні стереотипи існують у кожній країні та про кожну країну. І це є психологічною причиною - властивість людей узагальнювати, прислухатися до думки більшості, схильність піддаватися маніпулятивному впливу та сугестії. 

Проблематика проекту - викривлення сутності країни через призму стереотипів, неправильне тлумачення України та українців у свідомості іноземців, що, врешті решт, псує імідж українців та призводить до складності самоідентифікації.

Візія проекту - реальне сприйняття сутності України та української нації як українцями, так й іноземцями.

Мета - спонукання українців та іноземців до критичного сприйняття нформації про країну та націю.

Що ми з командою робимо у проекті? Проводимо онлайн- та офланй- опитування українців та іноземців за Google-формою, проводимо дискусійні зустрічі у дебатних клубах, торкаючись теми стереотипів, шукаємо та поширюємо інформацію у соціальних мережах про стереотипи про Україну та українську націю, мотивуємо до критичного сприйняття ярликів про країну та націю. 

Сьогоднішня мета проекту - створення авторських листівок, які б в естетично-просвітницький спосіб висвічували “зерна правди” і “зерна неправди” про стереотипи. Проект має потенціал розширитися.

Чому проекту потрібні волонтери? Ми хочемо бути ефективними :

  • організовуючи конкурси та масові заходи на тему стереотипів;
  • створюючи естетичні та цікаві за контентом листівки;
  • поширюючи матеріали ініціативної молоді та досвідчених фахівців про стереотипи у ЗМІ;
  • отримуючи більше думок від громадськості (зворотній зв`язок).

Слоганом проекту є “Укреальність залежить від нас” та заклик  ”Приходьте поговорити про сало та борщ”.

Життя у соціумі неможливе без стереотипів та соціальних установок, але у наших силах спонукати громадськість до критичного осмислення інформації шляхом надання правдивої інформації про стереотипи та збільшення інтересу до теми шляхом організації дискусійних зустрічей та конкурсів.

Зацікавленим у волонтерстві звертатися за контактами: [email protected] або 063 42 00 560

Сторінки проекту “Українотипи” у соціальних мережах: 

  • https://www.facebook.com/groups/978155002301618/
  • https://vk.com/club119884018.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.